Installatie elektriciteit aan boord

Of u nu nieuwe elektra wilt aansluiten of uw elektra wilt vernieuwen, bij Bootmania vindt u de juiste installatiematerialen voor elektriciteit op de boot. Via onze online webshop kunt u gemakkelijk en snel uw installatiemateriaal voor de boot bestellen. 

Items 1-39 van 1138

Pagina
per pagina

Boot elektra aanleggen

Voor het aanleggen van uw boot elektra heeft u de juiste bekabeling nodig. Bij het aanschaffen van stroomkabels is het belangrijk dat u naar de kleur, lengte en dikte kijkt. Om kabels aan elkaar te verbinden of juist te splitsen heeft u een kabelschoen en klem nodig. Als u gebruik wilt maken van walstroom heeft u natuurlijk ook walaansluitingen nodig. Denk aan een walstroomkabel en inbouw of opbouw invoerdoos. Voor het aanleggen van elektra op de boot heeft u ook stopcontacten en eventueel USB contacten en afdekramen nodig. Om uw kabels overzichtelijk te houden kunt u ook kabeldoorvoeren aanschaffen. Om te voorkomen dat uw accu's onopgemerkt leeglopen kunt u ook een hoofdschakelaar installeren. Hiermee kunt u met een simpele druk op de knop 1 of 2 accu's in- en uitschakelen. In onze webshop vindt u ook de beste prijs voor dimmers op de boot. 

Elektrische installatie zelf aanleggen boot

Voor het installeren van uw elektra zijn er ook verschillende onderdelen die u nodig heeft. Denk aan een installatiekast, installatieautomaten, instalatiematerialen, beschermslangen en zekeringen. Een installatiekast (ook wel groepenkast en stoppenkast genoemd) is een kast waar de verschillende groepen en stoppen van uw elektra zich bevinden. Deze groepen en stoppen worden ook wel installatieautomaten genoemd. Net als een installatieautomaat zorgen zekeringen ervoor dat de stroomcyclus onderbroken wordt wanneer er sprake is van overbelasting of kortsluiting. Al deze onderdelen zorgen ervoor dat uw elektra netjes en veilig aangelegd is. Voor het plaatsen van zekeringen heeft u ook een zekeringhouder nodig. In onze webshop vindt u zekeringhouders voor 4 tot 12 zekeringen. Bij Bootmania vindt u installatiematerialen voor elektra op de boot voor de beste prijs. 

Schakelaar en schakelpaneel voor de boot

Bij Bootmania vindt u alles wat u nodig heeft voor schakelsystemen op de boot. In onze webshop vindt u een groot assortiment aan 12V en 24V schakelaars. Onze schakelaars van Berker zijn ideaal voor de boot dankzij de kleine inbouwhoogte. Een schakelaar met dimmer is ideaal als u het licht in de boot op verschillende standen wilt zetten. Onze LED schakelaars hebben een lichtgevende rand waardoor ze in het donker makkelijk te vinden zijn. Deze schakelaars zijn beschikbaar in de kleuren wit, blauw en rood. In onze webshop vindt u ook schakelpanelen waarmee u op één paneel meerdere schakelaars hebt. Er zijn schakelpanelen met draaiknoppen of een aan en uit knop. Bij Bootmania vindt u ook innovatieve schakelpanelen met touch screen, voor extra luxe op de boot. 

Service & contact

We staan 24/7 voor u klaar

Stel uw vraag direct online!

Chat met ons

Bezorgkosten

Nederland € 9,50

Belgie / Duitsland € 67,50

Snel advies nodig

Livechat op werkdagen van 09.00-21.00 uur

Stuur een e-mail (antwoord binnen 1 uur)

verkoop@bootmania.nl

Copyright © 2021 Bootmania BV