De beste toiletten op de boot van 2022-2023: wat zijn de prijzen?

Het hebben van een toilet aan boord is tegenwoordig voor veel booteigenaars niet meer weg te denken. Er zijn dan ook veel verschillende soorten toiletten te vinden: draagbare toiletten, elektrische toiletten en handmatige toiletten. In deze blog lees je wat de top 5 boottoiletten van 2023 zijn en waarom wij voor deze ranking hebben gekozen.

5: Dometic Masterflush elektrisch toilet

Op de 5e plaats in onze ranking zetten wij de Dometic Masterflush elektrisch toilet (verkrijgbaar in 12V en 24V). Liefhebbers van het buitenleven hebben vast al eerder gehoord van Dometic. Dankzij de compactheid, duurzaamheid en functionaliteit van Dometics elektrische toiletten verdient de Masterflush zeker een plekje in onze ranking. Een groot voordeel aan een elektrisch toilet is dat je met een simpele druk op de knop het toilet kan doorspoelen. Net zoals je thuis gewend bent. Een groot voordeel aan de Masterflush is dat de kom 360° kan draaien. Als je geen perfecte vierkante ruimte op de boot hebt, is de montage van dit toilet ideaal. De Dometic Masterflush elektrisch toilet staat op plek 5 dankzij de kwaliteit. Dit toilet is namelijk wel aan de duurdere kant. Voor €546,96 heb je dit toilet binnen 2 werkdagen in huis.

4: Allpa elektrisch scheepstoilet Laguna

Voor de 4e plaats hebben wij gekozen voor de Allpa elektrisch scheepstoilet Laguna (verkrijgbaar in 12V en 24V). Een groot voordeel van een elektrisch toilet vinden wij toch wel het gemak. Je hoeft niet te pompen of hendels te draaien. Net als met het Dometic toilet kan de Allpa Laguna toilet gemakkelijk worden doorgespoeld met een eenvoudige knop. Natuurlijk verbruik je wel stroom wat niet het geval is bij pomptoiletten. Het Allpa Laguna toilet heeft ook een redelijk laag waterverbruik van 2 tot 5 liter. Dit toilet beschikt over een zelf aanzuigende elektrische pomp. Dit betekent dat het spoelen en afvoeren tegelijkertijd gebeurt, net als het toilet thuis. De prijs-kwaliteitverhouding maakt dat de Allpa Laguna voor ons op de 4e plek staat. Voor €359,75 kun je dit toilet aanschaffen voor je boot.

3: Allpa AquaT elektrisch scheepstoilet compact

Op de 3e plek staat de Allpa AquaT elektrisch scheepstoilet compact (verkrijgbaar in 12V en 24V). Dit toilet heeft voornamelijk deze plek verdiend dankzij de compactheid. De breedte is 345 mm, de diepte is 425 mm en de hoogte is 373 mm. De elektrische pomp is op vier plekken te monteren waardoor dit scheepstoilet makkelijk is in te bouwen. Een leuke extra is dat de toiletbril over Soft Close beschikt. Hoe werkt het toilet precies? Net als de meeste elektrische toiletten beschikt de Allpa AquaT compact scheepstoilet over een bedienpaneel waarmee je met een knop het toilet kunt doorspoelen. Net als de Allpa Laguna heeft dit toilet een zelf aanzuigende elektrische pomp die zorgt voor het spoelen en afvoeren van het toiletwater. Dit toilet heeft ook een laag waterverbruik van 2,5 liter per spoeling. Dankzij de compactheid en functionaliteit staat dit toilet op de 3e plek. Voor maar €286,55 heb je dit toilet al op de boot.

2: Jabsco handbediend scheepstoilet - Soft Close (grote pot)

Op een mooie 2e plaats zetten wij de Jabsco handbediend scheepstoilet met soft close. Handpomp toiletten, ook wel pomptoiletten of handmatige toiletten, zijn de meest voorkomende toiletten op de boot. En dat is voor een goede reden: voor handmatige toiletten heb je geen stroomvoorziening nodig. Aan de hand van een pomp spoel je gemakkelijk het toilet door. Eén maal pompen om het toilet met water vol te laten lopen. Een tweede keer pompen om het toilet leeg te laten lopen. Een handpomp toilet is ook erg stil in vergelijking met een elektrisch toilet. Jabsco is ’s werelds grootste fabrikant voor handbediende scheepstoiletten. Dit zien we goed terug in de prijs-kwaliteitverhouding. Voor €239,85 heb je dit toilet al in huis. Wat zo bijzonder is aan dit toilet is het zogenoemde ‘Twist ’n Lock’ systeem. De handgreep kan 90° gedraaid worden waarmee je deze vergrendelt. Hierdoor kan het toilet niet overstromen en kan er geen vuilwater terugstromen in het toilet.

1: Johnson AquaT handbediend scheepstoilet (soft-close)

Op de welverdiende 1e plaats staat de Johnson AquaT handbediend scheepstoilet met soft close. Ook dit toilet is een handmatig toilet die door middel van een handpomp bediend wordt. Wederom is dit toilet een stuk stiller dan elektrische toiletten. Hiermee kun je met een gerust hart ook ’s nachts het toilet doorspoelen zonder lawaai. Wat zo bijzonder is aan de Johnson AquaT serie is de zuigerstangafdichting waar het toilet over beschikt. Dit technische snufje zorgt ervoor dat er geen lekkage kan ontstaan bij de hendel. Maar waarom staat de Johnson handbediende scheepstoilet nou écht op nummer 1 in onze ranking? Dat is te danken aan de voordelige prijs. Voor maar €197,01 heb je binnen twee werkdagen dit toilet aan boord. De kunststof toiletbril met soft close en innovatieve werking maken dat dit ons favoriete boottoilet van 2023 is.

Conclusie

Welk scheepstoilet je kiest voor op de boot hangt helemaal af van jouw voorkeuren. Voor een elektrisch scheepstoilet raden wij de Allpa AquaT of Laguna aan. Voor ultiem comfort en functionaliteit komt de Dometic ook naar voren, maar deze is wel aan de duurdere kant. Als je op zoek bent naar een pomptoilet komt de Johnson AquaT het beste naar voren qua prijs en kwaliteit. De Jabsco is dan ook een mooie opvolger dankzij het ‘Twist ’n Lock’ systeem. Om uw toiletsysteem compleet te maken heb je voor een pomptoilet alleen nog een toiletslang en een vuilwatertank nodig. Voor elektrische toiletten heb je ook nog een vuilwaterpomp of versnijdingspomp nodig, naast een accu natuurlijk. Ben je er helemaal uit? Bij Bootmania kan je gemakkelijk jouw scheepstoilet en toebehoren voor de boot bestellen. Binnen 2-3 werkdag heb je alles wat je nodig hebt in huis!

Gerelateerde producten

Service & contact

We staan 24/7 voor u klaar

Stel uw vraag direct online!

Chat met ons

Bezorgkosten

Nederland € 9,50

Belgie / Duitsland € 67,50

Snel advies nodig

Livechat op werkdagen van 09.00-21.00 uur

Stuur een e-mail (antwoord binnen 1 uur)

verkoop@bootmania.nl

Copyright © 2021 Bootmania BV