Victron energy voor de boot

Victron heeft al meer dan 45 jaar ervaring in maritieme stroomvoorzieningen. De producten van Victron staan dan ook hoog aangeschreven in de watersport. De elektra van Victron is aangepast aan alle uitdagingen die u aan boord tegenkomt. Bij Bootmania vindt u alle Victron Energy producten die u nodig heeft met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. 

Items 1-39 van 565

Pagina
per pagina

Accu toebehoren voor de boot

Bij Bootmania vindt u alle accu accessoires die u nodig heeft voor veilige opberging en langere levensduur van uw accu's. Zo vindt u in onze webshop kunststof accubakken voor 1 of 2 accu's van 100 Ah tot 220 Ah. Ah staat voor Ampère-uur en geeft aan hoeveel ampère een accu per uur kan leveren. Accubakken worden gebruikt om corrosie tegen te gaan en houden water tegen. Zo blijven uw accu's in goede staat. Naast accubakken vindt u ook beschermkappen, accupoolklemmen en klemverbindingen. 

Acculader van Victron voor de boot

Bij het aanschaffen van een acculader voor uw accu zijn er een aantal dingen waar u op moet letten. Komt de voltage van de lader overeen met de accu? Wanneer de voltage van uw accu niet overeenkomt met de acculader kan uw accu beschadigen. Ditzelfde geldt voor de capaciteit van de accu. Dit wordt aangegeven in Ah en moet ook overeenkomen met de acculader. Daarnaast is het belangrijk om te controleren of de acculader bij het juiste type accu past. De meeste accu's worden opgeladen met 14,4V, maar dit verschilt per accu. Bij Bootmania vindt u een groot assortiment aan acculaders van Victron. Heeft u vragen? Ons service team staat 24/7 voor u klaar in de live chat. 

Welke accu heb ik nodig voor de boot?

U bent op zoek naar een accu voor de boot maar u weet niet welke u nodig heeft? Wij vertellen u welke accu's er zijn en wat de verschillen zijn:

  • AGM accu: Bij AGM (Absorbed Glass Mat) accu's is het accuzuur opgenomen is glasvezelmatten waardoor ze onderhoudsvrij en lekvrij zijn. Deze accu's kunnen rechtop of liggen gemonteerd worden. Daarnaast hebben deze accu's een lange levensduur en geringe zelfontlading. Doordat deze accu's in een korte tijd hoge energie kunnen leveren zijn ze handig als startaccu, maar ook voor verlichting en elektra. AGM accu's kunnen tot 70% ontladen worden.
  • Gel accu: Net als AGM accu's zijn gel accu's onderhoudsvrij en lekvrij en kunnen rechtop of liggend gemonteerd worden. Gel accu's kunnen tot 80% ontladen worden, wat minder is dan een lithium accu maar wel meer dan een AGM of lood accu. 
  • Lithium accu: Een groot voordeel aan lithium accu's is dat deze voor 95% ontladen kunnen worden, zonder dat er problemen vormen. Lithium accu's wegen ook het minst van alle andere soorten accu's, waardoor deze makkelijk vervoerd kunnen worden. Doordat een lithium accu weinig gewicht inneemt is deze ideaal voor het varen met een elektrische buitenboordmotor. 
  • Lood accu: Lood accu's zijn de enige accu's die niet onderhoudsvrij zijn. Deze accu's moeten af en toe volledig opgeladen worden en bijgevuld worden met accuzuur. De accu's kunnen tot 50% ontladen worden. Lood accu's zijn de voordeligste accu's, maar niet het meest duurzaam en gebruiksvriendelijk. 

Beste omvormer voor de boot

Een omvormer is een apparaat waarmee gelijkstroom (DC) omgezet kan worden naar wisselspanning (AC). Een accu op de boot levert een veel lagere spanning dan een stopcontact bij u thuis. Accu's leveren 12 of 24 volt terwijl dit bij u thuis 230 volt is. Wilt u apparaten gemaakt voor 230 volt gebruiken op de boot? Dan heeft u een omvormer nodig. Hoe weet u welke omvormer u nodig heeft? Dat ligt aan hoeveel uur per dag u uw apparaten tegelijkertijd wilt gebruiken en de hoeveelheid voltampère die uw apparaten gebruiken. U kiest dan een omvormer met een iets hoger vermogen om er zeker van te zijn dat het totaalvermogen van uw apparaten niet hoger is dan het piekvermogen van de omvormer. Bij Bootmania vindt u een groot assortiment aan omvormers van Victron voor de boot. 

Victron remote kabels en interface's

Onder remote kabels en interface's vindt u alle kabels en koppelingen van Victron voor stroom op de boot. Welke kabels en koppelingen u nodig heeft hangt af van het product waarvoor u ze wilt gebruiken. Zo vindt u bijvoorbeeld kabels waarbij u een batterij die niet van Victron is toch kunt koppelen aan uw Victron-systeem. In de artikelomschrijving leest u precies welk artikel voor welk product gebruikt kan worden. Via Bootmania kunt u eenvoudig uw remote kabels en interface's van Victron bestellen. Heeft u vragen? Ons service team staat 24/7 klaar voor al uw vragen in de live chat. 

Zonnepanelen voor de boot kopen

Niet zo lang geleden was het nog ondenkbaar om zonnepanelen op de boot te hebben. Momenteel zien we steeds meer zonnepanelen aan boord en dat is niet voor niks! Er zijn namelijk veel voordelen. Allereerst bent u dankzij zonnepanelen altijd gratis elektriciteit op de boot en bent u niet meer afhankelijk van walstroom. Daarnaast is het een veel meer duurzame en milieuvriendelijke manier van stroom opwekken. Ook als u niet veel ruimte heeft op de boot is het toch mogelijk om zonnepanelen te plaatsen. Juist door de geringe ruimte en minder stroomverbruik dan bijvoorbeeld thuis heeft u minder zonnepannelen nodig. Op het water brengen zonnepanelen ook meer energie op dankzij de weerkaatsing van het licht. Bij Bootmania vindt u een groot assortiment aan zonnepanelen die u eenvoudige via de webshop kunt bestellen. 

Service & contact

We staan 24/7 voor u klaar

Stel uw vraag direct online!

Chat met ons

Bezorgkosten

Nederland € 9,50

Belgie / Duitsland € 67,50

Snel advies nodig

Livechat op werkdagen van 09.00-21.00 uur

Stuur een e-mail (antwoord binnen 1 uur)

verkoop@bootmania.nl

Copyright © 2021 Bootmania BV