Afmeren of aanleggen van de boot

Zijn uw oude landvasten versleten? Of bent u op zoek naar nieuwe stootwillen? U vindt het allemaal bij Bootmania! Zo vindt u bij ons een groot assortiment aan kikkers en bolders, paalkoppen, bootshaken en meer. Via Bootmania kunt u gemakkelijk en snel uw toebehoren voor het afmeren van de boot bestellen. 

Items 1-39 van 326

Pagina
per pagina

Aanleg haak voor de boot

Bent u op zoek naar een nieuwe en goedkope boothaak? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Een boothaak kan het aanleggen van de boot een stuk gemakkelijker maken. Door middel van de haak kunt u de boot dichter naar de steiger of sluiswand trekken wanneer u er te ver vanaf ligt. Zo hoeft u niet langer met landvasten te mikken op grote afstand van de bolder. Een bootshaak kunt u ook gebruiken om de boot stil te houden zonder de boot vast te maken, bijvoorbeeld in de sluis. Bij Bootmania vindt u diverse bootshaken voor de boot. Wij verkopen ook telescopische bootshaken. Een groot voordeel aan een telescopische haak is dat deze in- en uitgeschoven kan worden. Hierdoor kunt u deze gemakkelijk opbergen in de boot. Via onze online webshop kunt u eenvoudig en snel uw bootshaak voor de boot bestellen. 

Kikker of bolder kopen

Bij Bootmania vindt u een groot assortiment aan kikkers en bolders voor de boot. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen een kikker en bolder? Een kikker bestaat meestal uit één lange bar waar lijnen of landvasten aan vast gemaakt kunnen worden. Een bolder heeft een groter oppervlak en is vaak cilindervormig met twee bars aan de zijkanten. Doordat bolders een groter oppervlak hebben dan kikkers zijn deze meer geschikt om landvasten aan vast te maken voor het aanleggen van de boot. Kikkers worden vooral gebruikt voor het vastmaken van stootwillen. In onze webshop vindt u een groot assortiment aan bolders en kikkers. Wij raden altijd aan om te kiezen voor een RVS (roestvaststaal) bolder of kikker. Roestvaststaal is namelijk corrossiebestendig, wat van pas komt op het water. Bij Bootmania vindt u naast kikkers en bolders ook aanlegringen. Via onze online webshop kunt u eenvoudig en snel uw kikkers en bolders voor de boot bestellen. 

Welke landvast heeft u nodig?

Met een landvast, ook wel tros of meertouw genoemd, kunt u de boot vastleggen. Bij Bootmania vindt u diverse landvasten voor de boot. Maar welke landvast heeft u nodig? Bij het aanschaffen van landvasten is het belangrijk om op twee dingen te letten: de dikte en het materiaal van het touw. De dikte van het touw hangt af van de lengte van uw boot. Indien u een lange boot heeft is het belangrijk om dikkere landvasten aan te schaffen. Het beste materiaal dat u kunt kiezen voor uw landvasten is polyester. Er zijn veel voordelen aan polyester landvasten ten opzichte van polypropeen. Polyester slijt namelijk veel minder snel. Daarnaast hebben polyester landvasten een hoge trekkracht, zijn ze soepel te knopen en zijn ze goed rekbaar. Bij Bootmania vindt u diverse polyester landvasten van verschillende afmetingen en diktes voor de boot. Via onze online webshop kunt u eenvoudig en snel uw landvasten voor de boot bestellen. 

RVS meerpennen

Bij Bootmania vindt u diverse RVS meerpennen voor de boot. Een meerpen kan erg handig zijn om de boot aan vast te maken indien er geen aanlegringen of bolders aanwezig zijn. Denk aan het strand of een stuk gras aan de wal. Voor het vastmaken van de boot kunt u het beste voor een draaispit kiezen. Dit zijn meerpennen met een spiraal die u in de grond kunt draaien. Door de spiraal heeft u minder kans dat de meerpen uit de grond kan komen. In onze webshop vindt u meerpinnen met of zonder oog. Het oog kan gebruikt worden om een landvast aan vast te maken. Maar zonder oog is dit ook mogelijk aan de hand van de uitgestoken pinnen. Via onze online webshop kunt u eenvoudig en snel uw meerpennen voor de boot bestellen. 

Paalkop voor aanlegpaal

Paalkoppen zijn ronde of vierkante koppen met een pin waar touwen aan vast gemaakt kunnen worden. Een paalkop wordt vastgemaakt aan een aanmeerpaal. Paalkoppen zijn dus vooral bedoeld voor havenmeesters of booteigenaren met hun eigen aanmeerplek of steiger. Wilt u een paalkop kopen? Bij Bootmania vindt u ronde en vierkante paalkoppen met diverse afmetingen. Via onze online webshop kunt u eenvoudig en snel uw paalkoppen bestellen. 

Verschil stootwil en fender

Bij Bootmania vindt u diverse stootwillen voor de boot. Wij krijgen vaak de vraag, wat is het verschil tussen een stootwil en fender? Hier zit geen verschil in. Stootwillen en fenders zijn allebei benamingen om hetzelfde aan te duiden, namelijk stootkussens. Elke stootwil heeft een eigen functie. Zo vindt u bolfenders en dropfenders voor de bescherming van uw boot tegen bijvoorbeeld de steigers of de wal. Wij verkopen ook boegfenders en ringfenders voor de bescherming van de boeg, ook wel de voorkant, van uw boot. Ringfenders worden specifiek gebruikt tegen schade van het anker aan de boot. De fender bevindt zich tussen de boeg en het anker wanneer deze is opgehaald. In onze webshop vindt u ook blokfenders (ook wel dockfenders of steigerfenders genoemd). Deze fenders worden geplaats op de steiger om uw boot te beschermen. Welke stootwil u ook kiest, bij Bootmania vindt u de juiste voor uw boot! Via onze online webshop kunt u gemakkelijk en snel uw stootwillen voor de boot bestellen. 

Service & contact

We staan 24/7 voor u klaar

Stel uw vraag direct online!

Chat met ons

Bezorgkosten

Nederland € 9,50

Belgie / Duitsland € 67,50

Snel advies nodig

Livechat op werkdagen van 09.00-21.00 uur

Stuur een e-mail (antwoord binnen 1 uur)

verkoop@bootmania.nl

Copyright © 2021 Bootmania BV