Instrumenten voor de motor op de boot

Met onze motorinstrumenten kunt u in één oogopslag zien wat u moet weten over de motor. Tijdens het varen kunnen er veel dingen met de motor gebeuren. Met onze meetinstrumenten weet u op tijd of er wat aan de hand is en bent u beter op de hoogte. 

Items 1-39 van 252

Pagina
per pagina

Brandstofmeter voor de boot

Een brandstofmeter is een meetinstrument waarop u het brandstofniveau in de tank kunt aflezen. Als u niet zomaar zonder brandstof wilt zitten is dit instrument onmisbaar voor op de boot. Om een brandstofmeter te gebruiken moet er een tankvlotter aanwezig zijn in de brandstoftank. De tankvlotter is het instrument dat daadwerkelijk het brandstofniveau meet. Komt u er niet uit? Ons service team staat 24/7 klaar voor al uw vragen in de live chat. 

Hoe hoog moet de oliedruk zijn?

Bij Bootmania vindt u diverse oliedrukmeters voor de boot. De olie zorgt ervoor dat de motor goed gesmeert is en frictie wordt verminderd. Daarnaast zorgt het ook voor afvoeren van warmte. Wanneer de oliedruk te laag is loopt de motor droog en wordt de motor heet met alle gevolgen van dien. Oliedrukmeters zijn dus onmisbaar op de boot. Hoe hoog moet de oliedruk precies zijn? Dat is verschillend per motor en vindt u terug in de handleiding. Voor de gemiddelde scheepsdiesel ligt de oliedruk tussen de 2 à 5 bar. Via onze webshop kunt u gemakkelijk en snel uw oliedrukmeter voor de boot bestellen.

Koelwater temperatuurmeter voor de boot

Naast brandstofmeters vindt u in onze webshop ook temperatuurmeters. Met een temperatuurmeter kunt u zien wat de temperatuur van uw koelwater is. Het koelwater is het middel wat de motor koelt. De temperatuur mag niet te hoog worden, anders kan de motor oververhit raken met alle gevolgen van dien. Bij Bootmania vindt u temperatuurmeters die een temperatuurbereik laten zien van 40 tot 120°C. Via onze webshop kunt u eenvoudig uw temperatuurmeter voor de boot bestellen. 

Toerenteller voor de boot

Een toerenteller is een meetinstrument die de snelheid van de boot aangeeft. Dit wordt gemeten in omwentelingen per minuut van de as. In onze webshop vindt u 12V en 24V toerentellers van topmerken zoals VDO. Bij Bootmania vindt u ook toerentellers die beschikken over een urenteller. Hiermee heeft u twee instrumenten in één! Voor vragen staat ons service team 24/7 voor u klaar in de live chat. 

Urenteller voor de boot

Een urenteller meet hoe lang de motor van de boot loopt. U wilt natuurlijk alleen dat de urenteller meet wanneer de motor aanstaat. De makkelijkste manier om dit te realiseren is door de urenteller aan te sluiten op de D+ aansluiting van de dynamo. Hoe gaat dit in zijn werking? Doordat de dynamo alleen draait als de motor draait, werkt dit hetzelfde voor de urenteller. Bij Bootmania vindt u diverse urentellers voor de boot. Via de webshop kunt u deze gemakkelijk online bestellen. 

Service & contact

We staan 24/7 voor u klaar

Stel uw vraag direct online!

Chat met ons

Bezorgkosten

Nederland € 9,50

Belgie / Duitsland € 67,50

Snel advies nodig

Livechat op werkdagen van 09.00-21.00 uur

Stuur een e-mail (antwoord binnen 1 uur)

verkoop@bootmania.nl

Copyright © 2021 Bootmania BV