Veiligheid aan boord

Wanneer u op het water bent en met de boot vaart is het belangrijk om aan de veiligheid te denken. Hierbij gaat het niet alleen om reddingsmiddelen zoals reddingsboeien en reddingsvesten maar ook om gasbeveiliging. Alles wat u nodig heeft voor veiligheid aan boord vindt u bij Bootmania. Via onze online webshop kunt u gemakkelijk en snel een bestelling plaatsen. 

Items 1-39 van 56

Pagina
per pagina

Gas veiligheid aan boord

Gebruikt u gas aan boord voor het koken of voor de verwarming? Dan is het belangrijk dat u over de juiste gasbeveiliging beschikt. De meeste ongelukken op de boot gebeuren doordat gasflessen niet op de juiste manier opgeborgen worden. Plaats uw gasflessen daarom altijd in een gasbun of gasflessenkast buiten de kajuit. Wij raden booteigenaren altijd aan om een gasdetector aan boord te hebben. De meeste gasdetectors detecteren niet alleen koolmonoxide maar ook H2S, LPG en andere gassen. Veel gassen hebben geen geur of kleur waardoor deze niet zomaar te detecteren zijn. Investeer daarom altijd in een goede gasdetector. Bij Bootmania vindt u een groot assortiment aan gasdetectors en -alarmen. Via onze online webshop kunt u eenvoudig en snel uw gasbeveiliging voor de boot bestellen. 

Reddingsboei kopen

Het aanschaffen van een reddingsboei voor de boot is geen dure aankopen en kan ook nog eens het verschil uitmaken voor u of een ander. Ongelukken zitten in een klein hoekje. Daarom is het altijd beter om voorbereid te zijn. Bij Bootmania vindt u diverse reddingsboeien, boeihouders en boeilichten voor de boot. Een reddingsboei hoeft natuurlijk niet alleen als reddingsmiddel gebruikt te worden. U kunt deze ook gebruiken als drijfmiddel als u lekker in het water ligt te dobberen. Waar u ook uw reddingsboei voor gebruikt, bij Bootmania vindt u de juiste voor uw boot. Via onze online webshop kunt u eenvoudig en snel uw reddingsboei en toebehoren voor de boot bestellen. 

Reddingsmiddelen aan boord

Naast reddingsmiddelen zoals een reddingsvest of reddingsboei zijn er ook andere middelen voor uw veiligheid aan boord. Zo vindt u bij Bootmania onder andere reddingsvlotten en complete overlevingspakken. Wanneer u een grote boot heeft en veel mensen aan boord kan het verstandig zijn om een reddingsvlot aan te schaffen. Met een reddingsvlot kunt u uzelf en anderen in veiligheid brengen mocht dit nodig zijn. Bij Bootmania vindt u reddingsvlotten voor 6 tot 12 personen. In onze webshop vindt u ook drijvende lijnen die u aan uw reddingsboei kunt vastmaken. Doordat deze lijnen blijven drijven voorkomt u dat de lijn ergens aan vast blijft zitten onderwater. Wij verkopen ook Emergency Escape Breathing Devices (EEBD). Dit zijn apparaten waarmee een constante luchtstroom van 15 minuten wordt geleverd aan een full-face kap. Alles wat u nodig heeft voor veiligheid aan boord en om u veilig te voelen vindt u bij Bootmania. Via onze online webshop kunt u eenvoudig en snel uw reddingsmiddelen voor de boot bestellen. 

Zwemvest of reddingsvest voor de boot

Wij krijgen vaak de vraag, wat is het verschil tussen een zwemvest en reddingsvest? Waar een reddingsvest als zwemvest gebruikt kan worden, kan een zwemvest daarentegen niet als reddingsvest gebruikt worden. Reddingsvesten zijn speciaal gemaakt om iemand te kunnen redden. Hierdoor heeft een reddingsvest meer drijfvermogen dan een zwemvest. Een goed reddingsvest zorgt er ook voor dat u op uw rug blijft drijven wanneer u buiten bewustzijn raakt. Het drijfvermogen van een reddingsvest ziet u terug aan de letter N wat voor Newton staat. Vanaf 100N is een reddingsvest daadwerkelijk te gebruiken als reddingsmiddel. Wanneer u buiten bewustzijn raakt is een reddingsvest met een drijvermogen van 100N misschien niet genoeg, afhankelijk van de kleding die u draagt. Een reddingsvest met een drijfvermogen van 150N of 275N is de beste optie als reddingsmiddel. 50N en 100N reddingsvesten kunnen het beste als zwemvest of drijfhulpmiddel gebruikt worden. Via onze online webshop kunt u eenvoudig en snel uw reddingsvesten voor de boot bestellen. 

Service & contact

We staan 24/7 voor u klaar

Stel uw vraag direct online!

Chat met ons

Bezorgkosten

Nederland € 9,50

Belgie / Duitsland € 67,50

Snel advies nodig

Livechat op werkdagen van 09.00-21.00 uur

Stuur een e-mail (antwoord binnen 1 uur)

verkoop@bootmania.nl

Copyright © 2021 Bootmania BV