Boot schroef, schroefas en koppelingen

Bent u op zoek naar een scheepsschroef, schroefas of schroefaskoppeling? U vind het allemaal in onze online webshop! Bij Bootmania vindt u ook Python-Drive stuwdruklagers en homokinetische koppelingen voor optimale demping van uw motor. Via het venster onder winkelmogelijkheden kunt u uw zoekresultaten verfijnen. Heeft u gevonden wat u zocht? Via onze online webshop kunt u gemakkelijk en snel uw schroeven voor de boot bestellen. 

Items 1-39 van 868

 1. mp boomerang 129 5 blads 50 55mm 27 inch
  MP BOOMERANG 129-5-blads/50-55mm/27"
  Vraag offerte aan
  Levertijd: 4 weken
 2. mp boomerang 129 5 blads 50 55mm 26 inch
  MP BOOMERANG 129-5-blads/50-55mm/26"
  Vraag offerte aan
  Levertijd: 4 weken
 3. mp boomerang 129 5 blads 50 55mm 25 inch
  MP BOOMERANG 129-5-blads/50-55mm/25"
  Vraag offerte aan
  Levertijd: 4 weken
 4. mp boomerang 129 5 blads 50 55mm 24 inch
  MP BOOMERANG 129-5-blads/50-55mm/24"
  Vraag offerte aan
  Levertijd: 4 weken
Pagina
per pagina

Adapterflens koppeling voor de boot

Bent u op zoek naar een adapterflens? Dan bent u bij Bootmania aan het juiste adres! Een adapterflens gebruikt u om uw stuwdruklager te koppelen aan de schroefas. Het is een schijf die beschikt over gaten en pluggen voor de koppeling. In onze webshop vindt u niet alleen adapterflensen maar ook kits voor de montage van uw adapterflens. Heeft u vragen of komt u er niet uit? Ons service team staat altijd voor u klaar in de live chat om uw vragen te beantwoorden. U kunt uw adapterflens al binnen 2 werkdag in huis hebben! Via Bootmania bestelt u eenvoudig en snel uw adapterflens voor de boot. 

Homokineet voor de boot

Bij Bootmania vindt u diverse homokinetische koppelingen voor uw motor op de boot. Veel booteigenaren kiezen ervoor om een homokineet tussen de schroefas en de motor te plaatsen. En dat is voor een aantal goede redenen. Een homokinetische koppeling zorgt ervoor dat u minder last heeft van trillingen en geluiden van de motor. De optimale demping zorgt ervoor dat er nagenoeg geen trillingen meer overgebracht worden naar uw boot. Hierdoor ervaart u minder geluidsoverlast. Een homokinetische koppeling zorgt er ook voor dat uw motor altijd in lijn staat met de schroefas. Hierdoor hoeft u uw motor niet meer te laten uitlijnen. Wilt u een homokinetische koppeling kopen? Dat kan! Via onze online webshop kunt u eenvoudig en snel uw homokineet voor de boot bestellen. U kunt deze al binnen 2 werkdagen in huis hebben. 

Python Drive inbouwen in de boot

De homokinetische aandrijfsystemen van Python Drive zijn erg populair bij bootliefhebbers. Met een Python Drive zorgt u voor optimale demping van uw motor. Ook onze Python Drive stuwdruklagers zorgen ervoor dat uw motor niet meer uitgelijnd hoeft te worden. De stuwdruk wordt overgedragen naar de romp van de boot waardoor u minder last heeft van trillingen en geluid. Een groot voordeel aan een Python Drive is dat deze een geringe inbouwlengte heeft waardoor de stuwdruklager zeer gemakkelijk te monteren is. Naast een stuwdruklager raden wij ook het gebruik van motorsteunen aan. Deze zorgen net als een homokinetische koppeling voor verminderde trillingen en verminderd geluid. Via Bootmania kunt u eenvoudig en snel uw Python Drive voor de boot bestellen.

Schroef voor de boot kopen

Een scheepschroef zorgt voor de onderwater aandrijving van uw boot. Bent u op zoek naar een nieuwe schroef maar weet u niet hoeveel bladen u nodig heeft? Wij helpen u! Hieronder zetten wij alle info op een rijtje over scheepsschroeven met 3, 4 of 5 bladen. 

Scheepsschroef met 3 bladen:
     - Ideaal voor het behalen van hoge snelheden
     - Minder stuwkracht
     - Goedkoper in aanschaf in vergelijk met 4 of 5 bladen

Scheepsschroef met 4 bladen:
     - Extra stuwkracht bij lage snelheid
     - Betere acceleratie
     - Ideaal voor het trekken van waterskiërs en wakeboarders of zware boten
     - Meer grip op ruwe wateren

Scheepsschroef met 5 bladen:
     - Verminderde trillingen
     - Verhoogde geluidsreductie
     - Nog meer grip op het water
     - Zeer goede acceleratie
     - Minder snelheid

Weet u hoeveel bladen u wilt hebben voor uw scheepsschroef? Bij Bootmania vindt u 3-, 4- en 5-blads scheepsschroeven voor uw boot. Deze kunt u eenvoudig en snel bestellen via onze online webshop. 

Schroefasafdichting en schroefaslager voor de boot

Bij Bootmania vindt u een groot assortiment aan schroefasafdichtingen en -lagers voor de boot. Een schroefasafdichting voorkomt dat er water in uw boot komt. De schroefasafdichting zit bevestigd aan de schroefas die zich bevindt in de schroefaskoker. Schroefaslagers zorgen ervoor dat uw boot met zo min mogelijk trillingen en geluid voortstuwt. Er zijn twee soorten schroefasafdichtingen en -lagers: watergesmeerd en vetgesmeerd. Dit geldt hetzelfde voor uw schroefas. Een watergesmeerde schroefas, schroefasafdichting en schroefaslager wordt gesmeerd door middel van buitenwater dat in de schroefaskoker stroomt. Hierdoor is het niet nodig om deze in te smeren met smeermiddel. Voor een vetgesmeerde schroefas, schroefasafdichting en schroefaslager geldt dit wel. Nadelen van een vetgesmeerd systeem is dat het lastig kan zijn om het vet te vervangen en het vet in het buitenwater terecht komt. U kunt uw schroefasafdichtingen en -lagers eenvoudig en snel via onze online webshop bestellen. 

Schroefaskoker voor de boot

Een schroefaskoker is een koker waar de schroefas zich in bevindt. Deze koker biedt bescherming voor uw schroefas en schroefaslagers. De schroefaskoker loopt van de motorruimte naar de scheepshuid. Bent u op zoek naar een goede schroefaskoker voor de boot? Dan bent u aan het juiste adres. Onze 'BNF Optiprop' schroefaskokers zijn gemaakt van GRP. Dit is een vezelversterkte kunststof die perfecte bescherming biedt dankzij het lichte gewicht, de sterkte en de corrosiebestendigheid. Deze kokers beschikken al over twee watergesmeerde schroefaslagers. Deze schroefaskoker is dus niet geschikt voor een vetgesmeerd systeem. Onze schroefaskokers hebben verschillende diameters. Welke schroefaskoker u kiest ligt aan de diameter van uw schroefas. Let er dus goed op welke u bestelt voor uw boot. U kunt uw schroefaskoker eenvoudig en snel via onze online webshop bestellen.   

Flexibele koppeling voor de boot

Bent u op zoek naar een nieuwe flexibele schroefaskoppeling of wilt u de oude vervangen? Dan bent u aan het juiste adres! Bij Bootmania vindt u diverse schroefaskoppelingen voor uw boot. Een flexibele schroefaskoppeling neemt de stuwdruk op en vermindert geluid en trillingen van uw motor. Wanneer de motor draait en uw boot stil ligt heeft u beduidend minder last van gerammel dankzij een flexibele schroefaskoppeling. Voor optimale geluids- en trillingsdemping kunt u het beste ook nog een homokinetische koppeling en motorsteunen plaatsen. Via onze online webshop kunt u eenvoudig en snel uw flexibele schroefaskoppeling voor de boot bestellen. 

Schroefas van de boot vervangen

Wanneer uw schroefas ernstig versleten is of aangetast is door corrosie wordt het tijd om deze te vervangen. De schroefas maakt een belangrijk onderdeel uit van uw aandrijving van uw boot. Wanneer de motor loopt zal uw schroefas gaan draaien. Het draaien van de schroefas zorgt ervoor dat uw propellers ook gaan draaien waardoor uw boot in beweging komt. Zoals u eerder al las zorgen schroefasafdichtingen ervoor dat er geen water in uw boot kan komen. Het gebeurt vaak dat schroefasafdichtingen gaan lekken. Als u niet op tijd bent met de vervanging van uw schroefasafdichting kan dit ernstige gevolgen hebben voor uw schroefas, schroefaslagers en schroefaskoker. Voorkomen is beter dan genezen. Plaats daarom altijd een anode om corrosie van uw schroefas tegen te gaan. Onze RVS schroefassen worden geleverd inclusief dopmoer en anode. U kunt uw schroefas voor de boot eenvoudig en snel via onze online webshop bestellen. 

Schroefas onderdelen

Bij Bootmania vindt u diverse toebehoren voor de schroefas van uw motor. Zoals eerder omschreven kan het gebeuren dat onderdelen van uw schroefas versleten zijn of aangetast door corrosie. Voor een goede werking van uw motor is het belangrijk om deze tijdig te vervangen. Bij Bootmania vindt u dopmoeren, dopmoer anodes, trossensnijders, RVS (verloop)spieën en borgplaten. Is uw schroefas ook aan vervanging toe? Onze RVS schroefassen worden geleverd met borgplaat, dopmoer met anode en RVS spie. Via onze online webshop kunt u eenvoudig en snel uw schroefas onderdelen voor de boot bestellen. Heeft u vragen of komt u er niet uit? U kunt altijd uw vragen stellen aan ons service team in de live chat.

Service & contact

We staan 24/7 voor u klaar

Stel uw vraag direct online!

Chat met ons

Bezorgkosten

Nederland € 9,50

Belgie / Duitsland € 67,50

Snel advies nodig

Livechat op werkdagen van 09.00-21.00 uur

Stuur een e-mail (antwoord binnen 1 uur)

verkoop@bootmania.nl

Copyright © 2021 Bootmania BV