Accessoires voor water aan boord

Alles wat u nodig heeft aan toebehoren voor uw watersystemen vindt u bij Bootmania. Er zijn veel accessoires die u nodig heeft voor vers drinkwater aan boord of voor de afvoer van vuilwater. In onze webshop vindt u alles van drinkwaterfilters tot vuilwatertanks. U kunt uw toebehoren voor water aan boord eenvoudig en snel via onze webshop bestellen. 

Items 1-39 van 552

 1. aqua matic 700 1 compact 110 2640 l
  Aqua Matic 700-1 Compact 110 2640 l
  Vraag offerte aan
  Levertijd: 4 weken
 2. aqua matic 450 1 modulair 71 1701 l
  Aqua Matic 450-1 Modulair 71 1701 l
  Vraag offerte aan
  Levertijd: 4 weken
Pagina
per pagina

Beste waterfilter voor drinkwater op de boot

Indien u, net als thuis, water uit de kraan wilt drinken op de boot is het belangrijk dat u een goede drinkwaterfilter heeft. Een waterfilter houdt vuil en schadelijke stoffen tegen in uw drinkwater. U heeft vast wel eens een slok water gedronken uit de kraan aan boord. Veel mensen ervaren een rare smaak en vieze geur van het water. Met een drinkwaterfilter smaakt uw drinkwater beter en wordt de geur verminderd. Wat is nu de beste waterfilter voor drinkwater op de boot? Een van onze favoriete waterfilters is de Aquafilter van Jabsco. Naast dat deze filter chloor, onaangename geuren, vieze smaken en kleuren verwijderd, voorkomt de filter ook bacteriegroei. De waterfilter beschikt namelijk over carbon die deze bacteriën tegenhoudt. Een andere favoriet is de Shurflo in-line drinkwaterfilter. Ook deze filter beschikt over carbon en vermindert chloor en nare geurtjes. Let er wel op dat deze filters jaarlijks vervangen moeten worden voor de beste kwaliteit drinkwater. Met onze drinkwaterfilters geniet u van dezelfde comfort als thuis! Via onze online webshop bestel u eenvoudig en snel uw drinkwaterfilter voor de boot. 

Impeller van de boot vervangen

Een impeller is een schoepenwieltje die ervoor zorgt dat koelwater wordt overgebracht naar het koelcircuit van uw buiten- of binnenboordmotor. In uw impellerpomp of koelwaterpomp bevindt zich de impeller. Impellers zullen gaan slijten na verloop van tijd. Wat gebeurt er als de impeller versleten is? De impeller draait niet meer goed wat ertoe leidt dat er minder koelwater gepompt wordt. Dit kan vervolgens leiden tot het opwarmen en beschadigen van uw motor. Nu denkt u misschien, wanneer moet ik de impeller vervangen? Wij raden u aan de impeller binnen 3 jaar te vervangen. De levensuur van de impeller is maximaal 300 draaiuren. Vaart u minder dan 100 uur per jaar? Dan zou uw impeller in principe langer meekunnen. Twijfelt u of de impeller vervangen moet worden? Dan is het altijd slim om deze eerder te vervangen. In onze webshop vindt u een groot assortiment aan impellers, impellerkits en impellertrekkers. De impellertrekker gebruikt u om de impeller te verwijderen wanneer deze toe is aan vervanging. Via Bootmania kunt u eenvoudig en snel uw impeller voor de boot bestellen. 

Wierfilter voor de boot

Koelwaterfilter, wierfilter, wierpot... het komt allemaal op hetzelfde neer. Een koelwaterfilter zorgt ervoor dat uw koelwatersysteem niet verstopt kan raken. Met koelwatersysteem bedoelen we het systeem die ervoor zorgt dat uw motor voorzien is van koelwater. Het koelwater zorgt ervoor dat uw motor niet oververhit kan raken. Tijdens het varen kunnen verschillende dingen ervoor zorgen dat uw koelwatersysteem verstopt raakt. Denk aan zand, wier of waterplanten. Wat gebeurt er wanneer het koelwatersysteem verstopt raakt? Het koelwater stroomt niet meer goed naar uw motor wat leidt tot oververhitting met alle gevolgen van dien. Met een koelwaterfilter voorkomt u dit. Bij Bootmania vindt u een groot assortiment aan waterfilters van topmerken zoals Guidi en Thor. In onze webshop vindt u ook zeven. Deze zeven worden geplaatst voor een wierfilter en zorgen ervoor dat het grootste vuil eerst tegengehouden wordt. De filter houdt vervolgens kleiner vuil tegen zoals bijvoorbeeld zand. Via onze webshop kunt u eenvoudig en snel uw koelwaterfilter voor de boot bestellen. 

Waterkraan voor de boot

Waterkranen zijn onmisbaar in uw keuken, toiletruimte of doucheruimte aan boord. Bij Bootmania vindt u diverse kranen voor de boot. Gebruikt u alleen koud water op de boot? Dan kunt u het beste kiezen voor een kraan voor alleen koud water. Gebruikt u ook warm water? In onze webshop vindt u keuken- en toiletmengkranen waarmee u kunt afwisselen tussen warm en koud water. Daarnaast kunt u kiezen voor een kunststof of RVS bootkraan. Of u nu kiest voor een grote of kleine kraan, bij Bootmania vindt u de juiste voor uw wasbak op de boot! Via onze online webshop bestelt u eenvoudig en snel uw waterkraan voor de boot. U kunt uw bootkraan al binnen twee werkdagen in huis hebben. 

Toebehoren voor uw watersysteem op de boot

Bent u op zoek naar een specifiek product voor water aan boord maar u kunt het niet vinden? In de categorie overige watervoorzieningen vindt u alles wat u nodig heeft voor uw watersystemen op de boot. Zo vindt u vloeistoftanks van 500 tot 1500 liter die niet alleen gebruikt kunnen worden voor drinkwater, maar ook voor diesel of olie. In onze webshop vindt u ook slangaansluitingen die ideaal zijn voor wanneer u water vanaf de kade wilt gebruiken. Bij Bootmania vindt u ook waterstopcontacten van Jabsco voor het koppelen van uw waterslang. Hiermee wordt uw handdouche of pomp direct in werking gesteld. Heeft u niet gevonden waar u naar op zoek bent? Ons service team staat 24/7 voor u klaar in de live chat om uw vragen te beantwoorden. Alle overige watervoorzieningen die u nodig heeft kunt u eenvoudig en snel via onze online webshop bestellen. 

Spoelbak voor de boot

Bent u op zoek naar een wasbak voor de boot? Dan bent u aan het juiste adres! In onze webshop vindt u een groot assortiment aan spoelbakken voor de boot. U kunt kiezen voor een ronde, ovale, rechthoekige of vierkante wasbak. Daarnaast kunt u de keuze maken of u de wasbak wilt inbouwen of dat u een opbouw wasbak plaatst. Zelfs voor de meest kleine ruimtes is er een wasbak te vinden. In onze webshop vindt u spoelbakken met een diameter vanaf 250 milimeter. Met de dubbele wasbak van Hollex geniet u van extra comfort in uw keuken. De ene wasbak kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor de afwas en de andere wasbak om uw handen te wassen. Naast wasbakken vindt u ook diverse afvoeren met of zonder plug. U kunt uw wasbak en toebehoren eenvoudig en snel via onze online webshop bestellen. 

Drukvat en hydrofoorpomp voor de boot

Heeft u last van een zachte waterstraal van uw douche of kraan? Dan is het waarschijnlijk tijd om een waterdruksysteem te installeren. Een waterdruksysteem zorgt ervoor dat de leidingen onder druk staan waardoor de waterdruk constant is van het tappunt. Vooral wanneer er sprake is van meerdere tappunten moet de waterpomp extra hard werken om de waterdruk te verdelen. Dit heeft als gevolg dat het water uit de kraan pruttelt en dat uw douchestraal zacht is. Bij Bootmania vindt u diverse waterdruksystemen voor de boot. U kunt kiezen voor een kleine druktank vanaf 0,6 liter of grote druktanks tot wel 50 liter. Een kleinere druktank is bijvoorbeeld handiger voor een kraan dan een douche omdat u bij het douchen veel meer water verbruikt. Onze Jabsco druktanks zijn zeer populair dankzij de compactheid en kwaliteit. U kunt er ook voor kiezen om een hydrofoortank te plaatsen. In de artikelomschrijving leest u wat de maximale werkdruk van onze tanks is. In onze webshop vindt u ook de Hollex hydrofoortank waarvan de waterdruk in te stellen is tussen 0 en 6 bar. Hoe weet u wat de beste waterdruk voor uw douche of kraan is? Dit kunt u vergelijken met de waterdruk bij u thuis. Een kraan heeft meestal een waterdruk rond de 2 bar en de waterdruk van uw douche tussen de 3 en 4 bar. U kunt uw waterduksysteem voor de boot eenvoudig en snel via onze webshop bestellen. 

Watermaker zoetwater voor de boot

Hoe fijn zou het zijn als u altijd vers water tot uw beschikking had? Met een watermaker is dit mogelijk! Als u veel vaart op de zee kan het lastig zijn om aan zoetwater te komen. Een watermaker pomp zoutwater op uit de zee en kan dit omzetten naar gezuiverd water aan de hand van een hele fijne filter. Het filter is zo fijn dat het zelfs bacteriën en virussen kan tegenhouden. Let er wel op dat u de watermaker niet in havens of drukke vaarroutes gebruikt. Deze wateren zijn vaak erg vervuild en bevatten chemicaliën waar het filter gevoelig voor is. Voor de beste levensduur raden wij aan dat u de watermaker een paar minuten met schoon water laat spoelen na gebruik. Wanneer u de watermaker een tijdje niet gebruikt hebt is het handig om deze te spoelen met schoon water. Zonder chloor dus! Via Bootmania kunt u eenvoudig een prijs aanvragen voor een watermaker aan boord. 

Kunststof watertank voor de boot

Wilt u veilig en schoon drinkwater aan boord? Dan heeft u een watertank nodig. Watertanks worden gebruikt om drinkwater in op te slaan. Vooral wanneer u lang vaart zonder toegang tot drinkwater is het belangrijk dat u genoeg voorraad heeft. Bij Bootmania vindt u kunststof drinkwatertanks van 45 tot 80 liter. In onze webshop vindt u ook aansluitsets voor de montage van uw watertank. Hoe kunt u het beste een drinkwatertank onderhouden? Wij raden aan dat u ieder jaar uw drinkwatertank reinigt. Dit doet u door de tank eerst compleet te legen. Vervolgens kunt u met een borsteltje en wat reinigingsmiddel uw tank schoonmaken. U kunt niet zomaar elk middel gebruiken om de tank schoon te maken omdat dit uw drinkwater juist kan aantasten. De drinkwaterdesinfectie van Hadex is zeer geschikt voor het reinigen van uw watertank. Via Bootmania kunt u eenvoudig en snel uw watertank voor de boot bestellen. 

Vuilwatertank verplicht op de boot

Een vuilwatertank wordt gebruikt als opslag van toiletwater. Dit water wordt ook wel vuilwater of zwartwater genoemd. Vuilwater mag niet zomaar geleegd worden in buitenwater omdat dit kan zorgen voor gezondheidsklachten voor zwemmers en andere watersporters. Is het verplicht om een vuilwatertank aan boord te hebben? Sinds 2009 is het verplicht om een vuilwatertank te hebben indien u een toilet aan boord heeft. Het vuilwater in de tank dient vervolgens geloosd te worden in inzamelstations van een jachthaven. U kunt als alternatief natuurlijk ook voor een chemisch toilet kiezen. Deze toiletten beschikken over hun eigen afvaltank die u weer kunt legen aan de wal. Een voordeel is dat u geen compleet vuilwatersysteem hoeft aan te leggen. Een nadeel is wel dat een chemisch toilet natuurlijk veel minder inhoud kan opslaan dan een vuilwatertank. U kunt uw vuilwatertank voor de boot eenvoudig en snel bestellen via onze webshop. Voor vragen staat ons service team 24/7 voor u klaar in de live chat. 

Service & contact

We staan 24/7 voor u klaar

Stel uw vraag direct online!

Chat met ons

Bezorgkosten

Nederland € 9,50

Belgie / Duitsland € 67,50

Snel advies nodig

Livechat op werkdagen van 09.00-21.00 uur

Stuur een e-mail (antwoord binnen 1 uur)

verkoop@bootmania.nl

Copyright © 2021 Bootmania BV