Slangen en onderdelen voor de boot

Bij Bootmania vindt u alle slangen voor uw boot. Zo vindt u drinkwaterslangen, gasslangen, vuilwaterslangen, koelwaterslangen en spiraalslangen. In onze webshop vindt u ook slangklemmen en fitwerk. Om uw zoekresultaten te verfijnen klikt u in het venster onder winkelmogelijkheden op de juiste categorie. Uw slangen en fitwerk kunt u gemakkelijk en snel via onze online webshop bestellen. 

Items 1-39 van 1283

Pagina
per pagina

Drinkwaterslang blauw of rood

Drinkwaterslangen kunnen gebruikt worden voor koud en heet water. In onze webshop vindt u drinkwaterslangen met een maximaal temperatuurbereik van -15°C tot 100°C. Welke drinkwaterslang u kiest ligt aan de toepassing waarvoor u de slang wilt gebruiken. Bij Bootmania vindt u slangen specifiek voor koud water en voor heet water. De slangen voor koud water hebben vaak een temperatuurbereik tussen -15°C en 50°C terwijl de heet water slangen een bereik hebben tussen 0°C en 100°C. Drinkwaterslangen zijn beschikbaar in twee kleuren: blauw of rood. Nu denkt u misschien, de blauwe slangen zijn voor koud water en de rode voor heet water. Dit hoeft niet het geval te zijn. De reden dat u kunt kiezen uit deze kleuren is vooral voor uzelf. Wanneer u verschillende drinkwaterslangen aan boord heeft kunt u gemakkelijker het onderscheid maken voor wat welke slang is. Zo verkopen wij bijvoorbeeld slangen voor heet water die zowel in het rood als blauw beschikbaar zijn. Via onze online webshop kunt u eenvoudig en snel uw drinkwaterslang voor de boot bestellen. 

Fitwerk voor leidingen aan boord

Bij Bootmania vindt u een groot assortiment aan fitwerk voor de boot. Met fitwerk bedoelen we de onderdelen die u nodig heeft om leidingen van uw watersysteem af te sluiten of te koppelen. Elke boot heeft bijvoorbeeld wel een kogelafsluiter. Deze afsluiters beschikken over een hendel waarmee u het water kan laten stromen of juist kan afsluiten. Wanneer u lang van boord gaat zet u de kogelasluiters bijvoorbeeld weer dicht. In onze webshop vindt u ook elektrische kogelkranen. Deze zijn ideaal voor het afsluiten van leidingen die moeilijk te bereiken zijn. Bij Bootmania verkopen wij ook waterscheppen, dekdoppen, terugslagkleppen, verlengbuizen, huiddoorvoeren, gaskranen, beluchters en meer! In onze webshop vindt u fitwerk van topmerken zoals Jabsco, Guidi en Hollex. Uw fitwerk kunt u eenvoudig en snel via onze online webshop bestellen. 

Gasslangen voor de boot

Maakt u gebruik van gas voor het koken of verwarmen van uw boot? Dan heeft u de juiste gasslangen nodig. Bij Bootmania vindt u diverse flexibele gasslangen voor uw boot. Deze slangen beschikken vaak over RVS pershulzen en messing fitwerk voor het vastkoppelen aan uw gasinstallatie. Voor veilig gebruik van gas aan boord zijn er een aantal dingen waar u op moet letten. Wij raden u aan dat u uw gasslangen één keer in de drie jaar (minimaal) laat controleren en keuren. Na veelvoudig gebruik van uw gasslangen kunnen er scheurtjes of lekken ontstaan, met alle gevolgen van dien. Meestal moeten gasslangen vervangen worden om de drie jaar. De meeste mensen kiezen daarom ook voor vaste leidingen. Maar niet elke boot heeft die mogelijkheid. Voor extra veiligheid kunt u ook een gasdetector installeren. Wanneer er gas lekt in uw boot kan een gasalarm dit detecteren. Heeft u vragen? Ons service team staat altijd voor u klaar om uw vragen te beantwoorden in de live chat. U kunt uw gasslangen voor de boot eenvoudig en snel bestellen via onze online webshop. 

Vuilwaterslang voor de boot

Vuilwaterslangen, ook wel sanitairslangen genoemd, worden gebruikt voor de aan- en afvoer van zwart water. Met zwart water bedoelen we afval dat afkomstig is van het toilet. Zo kan een vuilwaterslang gebruikt worden voor de afvoer van vuilwater naar de vuilwatertank. U wilt natuurlijk geen last hebben ongewenste geurtjes die van uw slang afkomen. Wij hebben de oplossing! In onze webshop vindt u vuilwaterslangen die geurdicht zijn. Wij verkopen vuilwaterslangen van EPDM rubber en PVC. In onze webshop vindt u slangen van 20 tot 40 meter. Zo kunt u de juiste voor uw boot vinden. U kunt uw vuilwaterslangen eenvoudig en snel via onze online webshop bestellen. 

Koelwaterslang voor de boot

Een koelwaterslang wordt gebruikt voor de af- en toevoer van verschillende vloeistoffen. Koelwaterslangen kunnen voor diverse toepassingen gebruikt worden. Bijvoorbeeld voor uw koelwatersysteem. De impellerpomp of circulatiepomp zorgt ervoor dat koelwater naar uw motor gepompt wordt. De koelwaterslang dient dan als koppeling tussen uw pomp en de motor. In onze webshop vindt u koelwaterslangen met een maximaal temperatuurbereik van -30 ºC tot 80 ºC. Wij verkopen ook koelwaterslangen met een bereik tot 100 ºC. Welke koelwaterslang u kiest ligt dus aan de toepassing waarvoor u de slang wilt gebruiken. Zo vindt u bijvoorbeeld ook koelwaterslangen die bestendig zijn tegen zeewater. In onze webshop vindt u koelwaterslangen van onder andere Tubimar/Lloyds en Hollex. U kunt uw koelwaterslang eenvoudig en snel bestellen via onze online webshop. 

Slangklemmen voor slangen aan boord

Slangklemmen, ook wel klembanden genoemd, worden gebruikt om slangen strak mee vast te maken aan de slangtule zodat er geen gas, lucht of water kan ontsnappen. De klemmen kunnen gebruikt worden voor drinkwaterslangen, gasslangen, vuilwaterslangen, koelwaterslangen, spiraalslangen of welke slang dan ook. Slangklemmen kunnen aangedraaid worden zodat de slang zo strak mogelijk vast zit. Welke maat slangklem kiest u? Dat ligt aan de slang waarvoor u de klem wilt gebruiken. Kijk dus eerst naar welke diameter de slang heeft voordat u een slangklem aanschaft. Heeft u vragen? Ons service team staat altijd voor u klaar om uw vragen te beantwoorden in de live chat. Via onze online webshop kunt u eenvoudig en snel uw slangklemmen voor slangen op de boot bestellen. 

Spiraalslang voor water aan boord

Spiraalslangen zijn zuigslangen die u gebruikt om water of andere vloeistoffen mee op te zuigen. Deze slangen zijn geschikt voor grijs water, zout water, licht slijtende stoffen en lichte zuren. Doordat spiraalslangen tegen zand en lichte vervuiling kunnen zijn deze goed te koppelen aan uw dekwaspomp. U kunt een spiraalslang ook gebruiken voor uw bilgepomp of dompelpomp. In onze webshop vindt u spiraalslangen met een maximaal temperatuurbereik van -20°C tot 60°C. Wij verkopen transparante spiraalslangen, slangen met ingewerkte stalen spiraal, slangen met kruislings gevlochten inlagen en meer! Spiraalslangen kunnen voor verschillende toepassingen gebruikt worden. Welke slang u kiest ligt dus aan uw voorkeuren voor gebruik. Via onze online webshop kunt u eenvoudig en snel uw spiraalslang voor de boot bestellen. 

Service & contact

We staan 24/7 voor u klaar

Stel uw vraag direct online!

Chat met ons

Bezorgkosten

Nederland € 9,50

Belgie / Duitsland € 67,50

Snel advies nodig

Livechat op werkdagen van 09.00-21.00 uur

Stuur een e-mail (antwoord binnen 1 uur)

verkoop@bootmania.nl

Copyright © 2021 Bootmania BV