Brandstof aan boord

Bij Bootmania vindt u alles wat u nodig heeft voor brandstof aan boord. In onze webshop vindt u een groot assortiment aan brandstof- en oliefilters, brandbeveiliging, brandstofslangen en meer! Bent u op zoek naar een brandstoftank of brandstofpomp? Dan bent u ook bij Bootmania aan het juiste adres. Via onze online webshop kunt u gemakkelijk en snel uw bestelling plaatsen. 

Items 1-39 van 358

Pagina
per pagina

Brandveiligheid aan boord

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom vindt u bij Bootmania een groot assortiment aan brandbeveiliging voor de boot. Niet alle booteigenaren zijn op de hoogte van de regels omtrent brandveiligheid aan boord. Wij krijgen vaak de vraag, is een brandblusser verplicht op de boot? Als u een motorboot heeft die sneller kan varen dan 20 kilometer per uur, bent u verplicht een brandblusser van 2 kg aan boord te hebben. In onze webshop vindt u niet alleen brandblussers maar ook andere brandbeveiliging zoals blusknoppen, branddekens, rookmelders en brandmelders. In onze webshop vindt u ook gasbeveiliging voor de boot. Wij raden altijd aan om naast een brandblusser en rookmelder ook een gasdetector te installeren. Via onze online webshop kunt u eenvoudig en snel uw brandbeveiliging voor de boot bestellen. 

Toebehoren voor brandstof op de boot

Alles wat u nodig heeft aan toebehoren voor brandstof op de boot vindt u bij Bootmania. In onze webshop vindt u onder andere peilglaskranen voor uw brandstoftank en oliestandogen voor het checken van het oliepeil. Via onze online webshop kunt u eenvoudig en snel uw brandstof accessoires voor de boot bestellen. Heeft u vragen of komt u er niet uit? Ons service team staat altijd voor u klaar om uw vragen te beantworden of om advies te geven in de live chat. 

Diesel bacterie bestrijden

Heeft u dieselbacteriën aangetroffen in uw brandstofslang of brandstofpomp? Dan heeft u een dieselbacteriebestrijder nodig. Door dit middel toe te voegen aan uw brandstof kunt u de bacteriën doden. Het middel kan ook gebruikt worden ter preventie van dieselbacteriën. Hiervoor voegt u een klein beetje van het middel toe aan uw brandstof. Bij Bootmania vindt u ook brandstof units. Dit zijn brandstofomloopfiltersystemen die regelmatig uw brandstoftank reinigen. Een bacteriebestrijder is de goedkopere optie, maar doet zijn werk lang niet zo goed als een brandstof unit. Onze filtersystemen maken uw brandstof vochtvrij wat algengroei tegengaat. Hierdoor weet u zeker dat u geen dieselbacteriën meer tegenkomt. Via onze online webshop kunt u eenvoudig en snel uw brandstof bacterie bestrijders en filters voor de boot bestellen. 

Hoe werkt een brandstoffilter en oliefilter?

Bij Bootmania vindt u een groot assortiment aan brandstof- en oliefilters voor de boot. Waarvoor is een brandstoffilter en hoe werkt dit precies? Water, bacteriën en vuil kunnen allemaal terecht komen in uw brandstof. Hierdoor kan de brandstof niet goed ontbranden waardoor u motorproblemen kunt krijgen. Een brandstoffilter houdt bacteriën en vuil tegen. Veel brandstoffilters beschikken ook over een waterafscheider. Deze herken je aan een glaasje die onderin de brandstoffilter zit. De filter scheidt vocht van de brandstof wat vervolgens terecht komt in dit glaasje. Nu denkt u misschien, waar worden oliefilters voor gebruikt en hoe werken deze? Een oliefilter houdt vuil tegen wat vrijkomt van uw motor, zoals bijvoorbeeld roet en stof. De motorolie kan dit namelijk opnemen doordat deze door de motor stroomt. Zonder oliefilter komt er steeds meer roet terecht in uw motor wat voor ernstige schade kan zorgen. Via onze online webshop kunt u eenvoudig en snel uw brandstof- en oliefilters voor de boot bestellen. 

Elektrische brandstofpomp voor de boot

Bent u op zoek naar een nieuwe brandstofpomp of wilt u de oude pomp vervangen? Dan bent u bij Bootmania aan het juiste adres. Een brandstofpomp zorgt ervoor dat de brandstof in de brandstoftank naar de motor gepompt wordt. In onze webshop vindt u elektrische brandstofpompen van 12V of 24V voor de boot. Bij Bootmania vindt u ook brandstof opvoerpompen. Hiermee kunt u brandstof naar een hoger gelegen tank of opslag pompen. Wij verkopen brandstofpompen van topmerken zoals Jabsco en Facet. Via onze online webshop kunt u eenvoudig en snel uw brandstofpomp voor de boot bestellen. 

Brandstofslang voor de boot

Brandstofslangen worden gebruikt voor de toevoer van brandstof. Bijvoorbeeld van de brandstoftank naar de motor of van de dekvuldop naar de brandstoftank. Brandstofslangen zijn beschikbaar in diverse afmetingen waardoor ze niet overal op passen. Let daarom goed op welke slang u aanschaft. In de artikelomschrijving van onze brandstofslangen ziet u precies wat de inwendige en uitwendige diameter is van de slang. In onze webshop vindt u brandsstofslangen met een temperatuurbereik tussen de -40°C en 100°C. Zo kunt u de juiste brandsstofslang voor uw toepassingen vinden. Via onze online webshop kunt u eenvoudig en snel uw brandstofslang voor de boot bestellen. 

Brandstoftank voor de boot

Bent u op zoek naar een brandstoftank voor de boot? Bij Bootmania vindt u een divers aanbod aan brandstoftanks. Zo verkopen wij niet alleen inbouw brandstoftanks maar ook mobiele brandstoftanks en jerrycans. Een voordeel aan mobiele brandstoftanks en jerrycans is dat deze gemakkelijk te verplaatsen zijn. Hierdoor hoeft u niet perse aangemeerd te zijn bij een plek om te tanken. In onze webshop vindt u losse brandstoftanks tussen 12 en 25 liter. Bij buitenboordmotoren wordt er meestal gekozen voor een jerrycan of brandstoftank van 12 liter. Bij Bootmania vindt u ook grote brandstoftanks tot wel 140 liter. Deze inbouw brandstoftanks hebben een grote inhoud en zijn ideaal voor booteigenaren die veel vaaruren maken. Welke tank u ook kiest, bij Bootmania vindt u de juiste brandstoftank voor de beste prijs. Via onze online webshop kunt u eenvoudig en snel uw brandstoftank voor de boot bestellen. 

Service & contact

We staan 24/7 voor u klaar

Stel uw vraag direct online!

Chat met ons

Bezorgkosten

Nederland € 9,50

Belgie / Duitsland € 67,50

Snel advies nodig

Livechat op werkdagen van 09.00-21.00 uur

Stuur een e-mail (antwoord binnen 1 uur)

verkoop@bootmania.nl

Copyright © 2021 Bootmania BV