Besturing voor de boot

Voor de besturing van uw boot zijn er een aantal dingen die u nodig heeft. Denk aan een goede stuurstoel, het juiste stuurwiel en een goede hendel voor motorbediening. In onze webshop vindt u ook bedieningskabels voor kabelbesturing van uw boot. U kunt in plaats van kabelbesturing ook voor een hydraulisch stuursysteem kiezen. U vindt het allemaal in onze online webshop!  

Items 1-39 van 933

Pagina
per pagina

Kabelbesturing voor de boot

Voor een mechanisch stuursysteem heeft u bedieningskabels nodig. Bij Bootmania vindt u niet alleen diverse bedieningskabels maar ook complete kabelbesturingssets. De SteerFlex stuursysteem sets beschikken over kabelaansluitingen, stuurkop en montageset. Misschien denkt u, welke kabels heb ik nodig voor kabelbesturing van de boot? Om mee te beginnen heeft u een stuurkabel nodig. Deze kabels worden gebruikt om de buitenboordmotor te verbinden met het stuurwiel. U heeft ook een schakel- en gaskabel nodig. Een schakelkabel zorgt voor de verbinding van uw schakelkast en buitenboordmotor. Schakel- en gaskabels zorgen ervoor dat u op afstand uw boot kunt bedienen door middel van motorbediening. U kunt uw bedieningskabels eenvoudig en snel via onze online webshop bestellen. 

Contactslot voor de boot

Door de sleutel in uw contactslot te draaien zorgt u ervoor dat u de motor kunt in- en uitschakelen. Wilt u een nieuw contactslot aansluiten? Of is uw oude contactslot aan vervanging toe? Bij Bootmania vindt u het juiste contactslot voor uw boot! U kunt kiezen voor een contactslot met of zonder voorgloeifunctie. Via onze online webshop kunt u eenvoudig en snel uw contactslot voor de boot bestellen. 

Gashendel voor de boot

Met een gashendel kunt u gas geven met de boot en de boot in de vooruit- of achteruitstand zetten. Bij Bootmania vindt u motorbedieningen met top- en zijmontage. Een gashendel voor topmontage kan één of twee hendels hebben en wordt gemonteerd op de stuurconsole. Motorbedieningen voor zijmontage hebben maar één hendel. Deze gashendels zien wij vaak terug op zeilboten, maar kunnen natuurlijk ook op andere boten gebruikt worden. Bij Bootmania vindt u motorbedieningen van topmerken zoals Kobelt en Hydronautica. Naast gashendels vindt u in onze webshop ook joysticks. Let er goed op welke motorbediening u aanschaft. Wij verkopen namelijk niet alleen mechanise motorbedieningen voor scheepsdieselmotoren maar ook elektrische motorbedieningen voor elektrische motoren. Via onze online webshop kunt u eenvoudig en snel uw motorbediening voor de boot bestellen. 

Roerliever en taatspot voor de boot

Bij Bootmania vindt u diverse roersystemen voor uw boot. Zo vindt u roerlievers met spieverbinding of klemverbinding. U vindt ook taatspotten met bronzen binnenbuis van verschillende afmetingen. Heeft u vragen of komt u er niet uit? Ons service team staat altijd voor u klaar om uw vragen te beantwoorden in de live chat. U kunt uw roersystemen voor de boot eenvoudig en snel bestelllen via onze online webshop. 

Stuurautomaat voor de boot kopen

Een stuurautomaat zorgt ervoor dat u automatisch de juiste koers aanhoudt. Hierdoor is het niet nodig dat u altijd achter het stuur staat. Dit systeem is vooral handig voor lange vaartochten of als u veel alleen aan boord bent. Een stuurautomaat bestaat uit vier onderdelen die u in onze webshop kunt kopen; een sensor, aandrijfeenheid, bedieningsunit en koerscomputer. De sensor detecteert andere boten en objecten op het water waardoor u een beeld van de omgeving krijgt. De aandrijfeenheid zorgt voor het sturen. Met de bedieningsunit kunt u alles naar wens instellen, zoals bijvoorbeeld uw koers. Ten slotte kunt u aan de hand van het scherm op de koerscomputer alles in de gaten houden. Wij verkopen stuurautomaten van topmerken zoals Triton en Simrad. U kunt uw stuurautomaat voor de boot eenvoudig en snel via onze online webshop bestellen. 

Stuurstoel voor de boot kopen

Een stuurstoel is een van de belangrijkste aanschaffen voor uw boot. U spendeert namelijk veel tijd in uw bootstoel tijdens het varen. Om rugklachten te voorkomen heeft u dus de juiste stoel nodig. Onze San Diego ergonomische bootstoel heeft een voorgevormde rug en een zwaar zitkussen. Deze stuurstoel kunt u helemaal verstellen naar uw voorkeuren. De rugsteun, hoofdsteun en armleuningen zijn allemaal handmatig te verstellen. Als u snel last heeft van klachten tijdens het varen is deze stoel de ideale oplossing voor u. Wilt u ruimte besparen? De Jolly stuurstoel beschikt over een zitting die omhoog kan waardoor u een opbergbox creëert. Deze stuurstoel heeft daarentegen minder ondersteuning dan de San Diego. Welke bootstoel u kiest hangt af van wat u het belangrijkste vindt. Gaat u voor ultiem comfort? Of kiest u voor ruimtebesparing en functionaliteit? Wat u ook kiest, in onze webshop vindt u de juiste stuurstoel voor uw boot. U kunt uw stuurstoel eenvoudig en snel via Bootmania bestellen. 

Stuurwiel RVS of hout

Bij Bootmania vindt u een groot assortiment aan stuurwielen voor de boot. U kunt kiezen uit verschillende soorten materialen voor uw stuurwiel. Wij verkopen niet alleen RVS, teakhouten en mahoniehouten stuurwielen maar ook polyurethaan kunststof stuurwielen. Teakhout en mahoniehout geven een ouderwets maritiem gevoel bij uw boot. RVS en polyurethaan stuurwielen geven juist weer een moderne uitstraling. Kiest u voor een kleine sportwiel voor uw speedboot? Of misschien wel een grote stuurwiel voor uw jacht? In onze webshop vindt u stuurwielen van 35 centimeter tot wel 150 centimeter. Heeft u het juiste stuurwiel voor uw boot gevonden? Dan kunt u deze eenvoudig en snel via onze online webshop bestellen. Voor vragen of advies kunt u altijd terecht in de live chat. Ons service team staat 24/7 voor u klaar! 

Morse hendelbediening voor de boot

Misschien heeft u ooit wel eens van de term Teleflex-Morse bediening gehoord. Maar wat is morse bediening precies? Teleflex-Morse bediening maakt het mogelijk om met één hendel uw boot te bedienen. Om te schakelen tussen voor- en achteruit en om gas te geven gebruikt u één hendel. Net als met andere motorbedieningen kunt u voor uw Teleflex-Morse bediening kiezen voor top- of zijmontage. Bij Bootmania vindt u schuifstukken, trillingdempers, kogelgewrichten en meer voor de montage van uw morse bedieningshendel. Alles wat u nodig heeft voor Teleflex-Morse bediening aan boord vindt u in onze webshop! U kunt uw morse bediening eenvoudig en snel via Bootmania bestellen. 

Service & contact

We staan 24/7 voor u klaar

Stel uw vraag direct online!

Chat met ons

Bezorgkosten

Nederland € 9,50

Belgie / Duitsland € 67,50

Snel advies nodig

Livechat op werkdagen van 09.00-21.00 uur

Stuur een e-mail (antwoord binnen 1 uur)

verkoop@bootmania.nl

Copyright © 2021 Bootmania BV