Bewaking

Wanneer het om de bewaking van stroom gaat, bedoelen we een veilige en duurzame manier van stroomgebruik. Bij Bootmania vindt u diodebruggen, isolatoren, laadregelaars, powermanagers en powerpacks voor stroombewaking. Via onze webshop kunt u eenvoudig uw bestelling plaatsen. 

Items 1-31 van 127

 1. cn powerpack 15.000w 24v systeem
  CN Powerpack 15.000W 24V Systeem
  Vraag offerte aan
  Levertijd: 4 weken
 2. cn powerpack 7000w 12v lithium
  CN Powerpack 7000W 12V Lithium
  Vraag offerte aan
  Levertijd: 4 weken
 3. cn powerpack 10.000w 24v systeem
  CN Powerpack 10.000W 24V Systeem
  Vraag offerte aan
  Levertijd: 4 weken
 4. cn powerpack 7.000w 12v systeem
  CN Powerpack 7.000W 12V Systeem
  Vraag offerte aan
  Levertijd: 4 weken
Pagina
per pagina

Diodebrug voor 2 accu's op de boot

Misschien heeft u wel eens gehoord van een diodebrug, laadstroomverdeler, accuscheider of diodeverdeler. Al deze termen betekenen hetzelfde en hebben dezelfde functie: het opladen van 2 accu's met één acculader, generator of dynamo. Met een diodebrug wordt stroom verdeeld over 2 accu's. De meeste mensen hebben 2 accu's op de boot: een startaccu voor de motor en een accu voor andere elektra. Doordat er 2 aparte accu's zijn wordt er voorkomen dat de startaccu leeg raakt waardoor u niet kunt varen met de boot. Het handigste is als u beide accu's met één stroompunt kunt opladen. Dit doet u dus aan de hand van een diodebrug. In onze webshop verkopen wij laadstroomverdelers van 12/24V systemen en 24/48V systemen. Via onze webshop kunt u eenvoudig een bestelling plaatsen. 

Galvanische isolator voor de boot

Voor een veilige stroomverbinding tussen wal en stroom en het voorkomen van elektrolytische corrosie heeft u een galvanische isolator of scheidingstrafo nodig. Dit zijn een aantal ingewikkelde termen die op zichzelf onduidelijk kunnen zijn. Voor het gemak leggen wij deze voor u uit. De term corrosie houdt de geleidelijke aantasting van materiaal in. Elektrolytisch duidt op elektrische spanning. Elektrolytische corrosie wilt zeggen dat de metalen die zich onderwater bevinden aangetast worden door het spanningsverschil tussen de aarde en het water. De galvanische isolator heft deze spanningsverschillen op. Een scheidingstrafo, ook wel scheidingstransformator, heeft dezelfde functie. Het verschil tussen deze twee isolatoren is dat u bij een galvanische isolator niet kan checken of deze nog goed functioneert. Hierdoor kan er alsnog ongemerkt corrosie plaatsvinden. Een scheidingstrafo is dan ook duurder dan een galvanische isolator. Via Bootmania kunt u eenvoudig uw scheidingstrafo of galvanische isolator voor de boot bestellen. 

Laadregelaar zonnepaneel MPPT

Een laadregelaar is een onmisbaar apparaat wanneer u zonnepanelen op de boot heeft. Laadregelaars voorkomen dat accu's onder- of overladen worden. Hoe werkt een laadregelaar? De laadregelaar zorgt ervoor dat stroom op een gedoseerde manier naar de accu gaat. Dankzij de laadregelaar loopt de juiste elektrische stroom en spanning van het zonnepaneel naar de accu. Er zijn twee verschillende soorten laadregelaars: PWM en MPPT. U kunt het beste kiezen voor een MPPT laadregelaar. Deze laadregelaars zijn geavanceerder dan de PWM laadregelaars en halen het maximale vermogen uit uw zonnepannelen. Bij Bootmania vindt u laadregelaars van Victron, zoals de SmartSolar MPPT en BlueSolar MPPT. 

Boot elektra aanleggen

Het aanleggen van elektra op de boot kan een flinke klus zijn. Denk aan het uitzoeken van de juiste generator, scheidingstrafo, walaansluiting, omvormer, accu en acculader. Met een powerpack heeft u alles wat u nodig heeft voor het aanleggen van elektra op de boot. Bij Bootmania vindt u 7000W, 10000W en 15000W powerpacks voor de boot. Deze powerpacks zijn verkrijgbaar voor 12V en 24V systemen. In onze webshop vindt u ook powermanager. Een powermanager is een schakelsysteem waarmee u kunt schakelen tussen verschillende stroombronnen en apparatuur. Denk bijvoorbeeld aan het schakelen tussen de omvormer en walstroom of tussen een agregaat en walstroom. Bij Bootmania kunt u uw powermanagers en -packs eenvoudig bestellen via de webshop. 

Service & contact

We staan 24/7 voor u klaar

Stel uw vraag direct online!

Chat met ons

Bezorgkosten

Nederland € 9,50

Belgie / Duitsland € 67,50

Snel advies nodig

Livechat op werkdagen van 09.00-21.00 uur

Stuur een e-mail (antwoord binnen 1 uur)

verkoop@bootmania.nl

Copyright © 2021 Bootmania BV