Boeg- en hekschroeven, spudpalen en stabilisatoren

Hekschroeven, boegschroeven, spudpalen en stabilisatoren zijn allemaal hulpmiddelen waarmee u met nog meer gemak uw boot kunt varen. Met de techniek van Bootmania wordt het nog gemakkelijker om uw boot aan of af te meren en ervaart u meer comfort aan boord. Of u nu kiest voor een boegschroef of splinternieuwe spudpalen, in onze webshop vindt u de beste prijs! 

Items 1-39 van 917

 1. qs seamaster tunnelboegschroef qsh 1000kgf hy 513t
  QS Seamaster Tunnelboegschroef QSH 1000KGF HY/513T
  Vraag offerte aan
  Levertijd: 4 weken
 2. intrekbare boegschroef vip 250 hydraulisch 24v
  Intrekbare boegschroef VIP 250 hydraulisch 24V
  Vraag offerte aan
  Levertijd: 4 weken
 3. intrekbare boegschroef vip 250 hydraulisch 12v
  Intrekbare boegschroef VIP 250 hydraulisch 12V
  Vraag offerte aan
  Levertijd: 4 weken
 4. qs seamaster retractable boegschroef qsr 230kgf 24
  QS Seamaster Retractable Boegschroef QSR 230KGF 24
  Vraag offerte aan
  Levertijd: 4 weken
 5. qs seamaster retractable boegschroef qsr 160kgf 24
  QS Seamaster Retractable Boegschroef QSR 160KGF 24
  Vraag offerte aan
  Levertijd: 4 weken
 6. qs seamaster retractable boegschroef qsrh 230kgf h
  QS Seamaster Retractable Boegschroef QSRH 230KGF H
  Vraag offerte aan
  Levertijd: 4 weken
 7. qs seamaster retractable boegschroef qsrh 160kgf h
  QS Seamaster Retractable Boegschroef QSRH 160KGF H
  Vraag offerte aan
  Levertijd: 4 weken
Pagina
per pagina

Verschil boegschroef en hekschroef

Met een boeg- en hekschroef heeft u nog nooit zo makkelijk uw boot aan- of afgemeerd. Nu vraagt u zich misschien af, wat is het verschil tussen een boegschroef en hekschroef? Waar een boegschroef de punt van de boot naar rechts en naar links kan bewegen kan de hekschroef juist de achterkant van de boot bewegen. Sommige mensen kiezen alleen een hek- of boegschroef. Om zo gemakkelijk mogelijk te kunnen aanleggen en afmeren kiezen veel booteigenaren om een hek- én boegschroef te monteren. Met een combinatie van beide schroeven kunt u eenvoudig uw boot naar bijvoorbeeld de sluiswand laten drijven of in de ligplaats krijgen. De boot van de kant laten varen gaat ook veel gemakkelijker. Doordat u meer controle heeft over uw boot is de kans een stuk kleiner dat u tegen de wal of steigers aan vaart. In onze webshop vindt u diverse boeg- en hekschroeven en alle toebehoren die u nodig heeft. Deze kunt u eenvoudig en snel via Bootmania bestellen. Via onze webshop kunt u ook een prijs aanvragen voor uw boeg- en hekschroef. 

Tunnelbuis voor boegschroef

Bij Bootmania vindt u diverse boegschroefbuizen voor uw boegschroef. Deze buizen worden ook wel tunnelbuizen of boegschroeftunnels genoemd. In deze tunnels wordt de boegschroef ingebouwd. De boegschroefbuis en boegschroef worden gemonteerd in de romp van de boot. U kunt kiezen uit een polyester of stalen boegschroefbuis. In onze webshop vindt u verschillende afmetingen boegschroefbuizen. Zo kunt u de juiste tunnel voor uw boegschroef vinden. U kunt uw boegschroefbuis voor de boot eenvoudig en snel bestellen via onze webshop. Heeft u vragen? In de live chat staat ons service team voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. 

Hekschroeftunnel voor de boot

Een hekschroeftunnel, ook wel hektunnel genoemd, wordt gebruikt om te hekschroef in te bouwen. Waar een boegschroeftunnel gemonteerd wordt in de romp aan de voorkant van de boot, wordt een hekschroeftunnel geïnstalleerd in de romp aan de achterkant. In onze webshop vindt u hekschroeftunnels van diverse afmetingen. Let er dus goed op welke u voor uw hekschroef aanschaft. Komt u er niet uit? In de live chat kunt u al uw vragen stellen aan het service team. Via Bootmania kunt u eenvoudig en snel uw hekschroeftunnel voor de boot bestellen. Deze kunt u al binnen 2 werkdagen in huis hebben. 

Spudpaal voor pleziervaart

Een spudpaal kan vergeleken worden met een anker. Spudpalen zorgen er namelijk voor dat uw boot, zonder landvasten, stil blijft liggen. Deze palen bevinden zich in een koker die door middel van een lier naar de bodem zakken. Binnen enkele ogenblikken zitten de spudpalen vast in de grond. Zo snel als de spudpalen naar beneden gaan, komen ze ook weer naar boven. Zo kunt u een spudpaal bijvoorbeeld niet alleen gebruiken in de haven maar ook als u voor een sluis ligt. Met spudpalen is het niet langer nodig om met moeite uw touwen om de bolder vast te maken. Met gemak maakt u van elke plek een ligplaats. Er zit wel één voorwaarde verbonden aan het gebruik van spudpalen. Ze kunnen niet gebruikt worden in te diepe wateren. De steekdiepte van spudpalen zit meestal tussen de 4 en 7 meter. Dit kan verschillen per spudpaal. Indien u op binnenwateren vaart kunt u dus met gemak gebruik maken van spudpalen. Tegenwoordig zijn spudpalen niet alleen meer voor beroepsvaart maar ook voor pleziervaart. Via onze online webshop kunt u gemakkelijk een prijs aanvragen voor uw spudpalen of deze direct bestellen. 

Stabilisator voor de boot

Wordt u snel zeeziek en heeft u last van de golven? Dan is een stabilizer de oplossing voor u! Stabilizers, ook wel stabilisatoren genoemd, zorgen ervoor dat de rolbewegingen van uw boot verminderd worden. Met rolbewegingen bedoelen we de schommelende bewegingen die uw boot maakt door hogere golven. Deze beweging zorgt ervoor dat veel mensen misselijk worden. Met een stabilisator zorgt u niet alleen voor meer comfort voor uzelf maar ook voor gasten aan boord. Een ander voordeel aan stabilizers is dat u de mogelijkheid heeft om in elke weersomstandigheid te varen. Ook met harde wind, die voor hoge golven zorgt, kunt u gewoon met uw boot varen. Doordat u met een stabilizer geen last meer heeft van rolbewegingen wordt het risico op ongelukken ook verkleind. In onze webshop vindt u niet alleen stabilisatoren, maar ook alle toebehoren die u nodig heeft voor uw stabilizer. Via onze online webshop kunt u eenvoudig en snel een prijs aanvragen voor uw stabilisator of direct een bestelling plaatsen. 

Service & contact

We staan 24/7 voor u klaar

Stel uw vraag direct online!

Chat met ons

Bezorgkosten

Nederland € 9,50

Belgie / Duitsland € 67,50

Snel advies nodig

Livechat op werkdagen van 09.00-21.00 uur

Stuur een e-mail (antwoord binnen 1 uur)

verkoop@bootmania.nl

Copyright © 2021 Bootmania BV