Kabels aan boord

Er zijn veel dingen waar u op moet letten bij bekabeling op de boot. Denk aan veiligheid aan boord, waterdichtheid en bescherming. Bij Bootmania vindt u alles wat u nodig heeft voor bekabeling, zoals afdekramen, kabeldoorvoeren walaansluitingen en meer! 

Items 1-39 van 397

Pagina
per pagina

Afdekraam zwart, wit, chroom, antraciet of bruin

In onze webshop vindt u een groot assortiment aan afdekramen. Een afdekraam is een afdekplaat die als bescherming dient voor schakelaars en stopcontacten. Bij Bootmania vindt u diverse kleuren voor uw afdekraam zoals: zwart, wit, chroom, antraciet en bruin. U kunt kiezen voor een glanzende of matte afwerking. Ook verkopen wij enkel-, dubbel- en drievoudige afdekramen. Dankzij ons grote assortiment aan kleuren en maten kunt u het juiste afdekraam voor uw boot interieur vinden.

Bescherming elektrische kabels voor de boot

Bij Bootmania vindt u diverse beschermslangen voor het beschermen van elektrische kabels op de boot. Beschermslangen kunnen in twee categorieën ingedeeld worden: deelbare en niet-deelbare slangen. Het grote verschil tussen deze twee soorten is dat deelbare slangen geopend kunnen worden en niet-deelbare slangen niet. Een voordeel aan deelbare slangen is dat u gemakkelijk toegang heeft tot de kabel voor bijvoorbeeld reparaties of vervanging. Via onze webshop kunt u gemakkelijk uw beschermslangen voor de boot bestellen.

Geschikte dimmer voor LED op de boot

Welke dimmer u koopt voor uw verlichting hangt ervan af of het om LED lampen gaat of andere verlichting. Een LED lamp verbruikt veel minder energie dan andere lampen. Wanneer u een dimmer aanschaft die niet geschikt is voor LED kan de lamp knipperen of stukgaan. Bij Bootmania vindt u een groot assortiment aan dimmers die geschikt zijn voor LED verlichting. Bij Bootmania vindt u de juiste dimmer voor uw boot voor de beste prijs.

Accu hoofdschakelaar voor de boot

Bij Bootmania verkopen wij diverse hoofdschakelaars, ook wel accuschakelaars, voor uw boot. Een groot voordeel aan een hoofdschakelaar is dat u met een schakelaar 1 of 2 accu's kan in- en uitschakelen. Aan boord heeft u vaak veel apparaten die onopgemerkt stroom verbruiken. Zo kan het zomaar gebeuren dat uw accu leeg is. Met een hoofdschakelaar voorkomt u dat uw accu's onopgemerkt leeglopen. Wanneer u de hoofdschakelaar omschakelt kunt u met een gerust hart de boot verlaten. 

Waterdichte kabeldoorvoer voor de boot

Een kabeldoorvoer gebruikt u om uw kabels doorheen te halen. Dit zorgt ervoor dat uw kabels netjes en overzichtelijk blijven. Op vochtige plekken, zoals op de boot, kan het een goede keuze zijn om een waterdichte kabeldoorvoer aan te schaffen. Bij Bootmania vindt u diverse waterdichte RVS en kunststof kabeldoorvoeren. Kabeldoorvoeren kunnen verschillende diameters hebben. Let er dus goed op welke u aanschaft voor uw kabels. 

Welke kabelschoen moet ik gebruiken?

Een kabelschoen is een koppelstuk die gebruikt wordt voor de verbinding van elektrische kabels. Misschien heeft u al gezien dat er verschillende kleuren kabelschoenen zijn. Deze kleuren laten zien voor welke draad diameter de kabelschoen gebruikt kan worden. 

Rode kabelschoen: geschikt voor een draad diameter van 0,5 tot 1,5 mm
Blauwe kabelschoen: geschikt voor een draad diameter van 1,5 tot 2,5 mm
Gele kabelschoen: geschikt voor een draad diameter van 4,0 tot 6,0 mm

Bij Bootmania vindt u een groot assortiment aan kabelschoenen voor kabels op de boot voor de beste prijs. 

Kabelklemmen voor elektriciteit op de boot

Bij Bootmania vindt u verschillende soorten klemmen voor kabels aan boord. Een aftakklem wordt gebruikt om kabels mee te splitsen. Middels een aftakklem hoeven uw kabels niet gesplitst en gesoldeerd worden. In onze webshop vindt u ook rijgklemmen. Zoals de term rijgen al zegt worden rijgklemmen gebruikt om de kabels en geleiders in een zekeringkast door te verbinden. Komt u er niet uit? Ons service team staat 24/7 klaar voor al uw vragen in de live chat. 

12 Volt stopcontact voor de boot

In onze webshop vindt u diverse stopcontacten voor de boot. Accu's op de boot leveren een veel lagere voltage dan stopcontacten bij u thuis. In plaats van een 230 volt stopcontact heeft u er een voor 12 of 14 volt nodig. Bij Bootmania vindt u waterdichte 12V en 24V stopcontacten en stopcontactdozen voor de boot. U kunt ook nog kiezen of u een inbouw of opbouw stopcontact aanschaft. Het verschil tussen een inbouw en opbouw stopcontact is dat een inbouw stopcontact in de muur of wand worden geplaatst en een opbouw stopcontact tegen de muur of wand. In onze webshop vindt u de beste prijzen voor stopcontacten voor de boot. 

Stroomkabels aan boord

Bij Bootmania hebben wij een groot assortiment aan stroomkabels. Als u voor het eerst uw kabels gaat vervangen of een nieuwe kabel wilt kopen kan het lastig zijn om de juiste stroomkabel te vinden. Wij kunnen u hiermee op weg helpen. Bij het aanschaffen van een stroomkabel zijn er drie dingen waar u op moet letten: de kleur, lengte en dikte van de kabel. De kleur geeft de verschillende functies van de kabel aan. Hier kunnen wat verwarringen over ontstaan doordat deze functies en kleuren door de jaren heen veranderd zijn. Voor het gemak leggen wij u de oude en nieuwe kleuren uit.

  Oude kleuren Nieuwe kleuren
Fasedraad Groen Bruin
Nuldraad Rood Blauw
Aardedraad Grijs Geel/groen
Schakeldraad Zwart Zwart

Naast de kleur van de kabel is het ook belangrijk om naar de lengte te kijken. Bij het vervangen van een oude kabel kunt u gemakkelijk de lengte opmeten zodat u de juiste lengte heeft voor uw nieuwe kabel. Als u de lengte niet weet kunt u het beste een kabel op rol aanschaffen. Welke dikte u nodig heeft voor uw kabel wordt bepaald door de stroomsterkte (in Ampère), ook wel het vermogen die het apparaat vraagt. Heeft u toch nog vragen? Via onze live chat staat ons service team 24/7 voor u klaar. 

USB inbouw 12V voor de boot

In onze webshop vindt u diverse USB stopcontacten voor de boot. Zo vindt u inbouw USB contactdozen, USB sigaretten plugs en USB connectors. Met een dual contact kunt u zelfs twee apparaten aansluiten. Onze inbouw stopcontacten zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit en bruin. Het inbouwen van een USB stopcontact op de boot is uitermate handig voor het opladen van bijvoorbeeld uw telefoon, laptop of tablet. USB aansluitingen zien we niet alleen bij deze elektrische apparaten maar ook bij computer, video en audio apparatuur. Met onze USB contactdozen kunt u gedag zeggen tegen alle adapters en hebt u aan een USB kabel genoeg. 

Walstroom installatie voor de boot

Op plekken zoals havens, aan de kade of andere ligplaatsen heeft u de mogelijkheid om gebruik te maken van walstroom. Walstroom houdt in dat u elektriciteit van de wal aftapt naar de boot. Als u gebruikt wilt maken van walstroom zijn er een aantal dingen die u aan uw boodschappenlijstje moet toevoegen. voor uw walstroom heeft u allereerst een walstroomkabel en -aansluiting nodig. Bij Bootmania vindt u losse walstroomkabels maar ook kabels die al over een aansluiting beschikken. De kabels komen in verschillende kleuren. De meest populaire kleur voor walstroomkabels is de gele variant omdat deze het beste zichtbaar is op de steigers. Voor aansluiting op de boot heeft u ook nog een walstroom stopcontact(doos) nodig. 

Service & contact

We staan 24/7 voor u klaar

Stel uw vraag direct online!

Chat met ons

Bezorgkosten

Nederland € 9,50

Belgie / Duitsland € 67,50

Snel advies nodig

Livechat op werkdagen van 09.00-21.00 uur

Stuur een e-mail (antwoord binnen 1 uur)

verkoop@bootmania.nl

Copyright © 2021 Bootmania BV