Instrumenten aan boord

Bij Bootmania vindt u een groot assortiment aan diverse instrumenten voor aan boord. In onze webshop vindt u alles van roerstandmeters tot buisvlotters. Onder winkelmogelijkheden kunt u uw zoekresultaten verfijnen. 

Items 1-39 van 273

Pagina
per pagina

Afstandsbediening voor de boot

Onze afstandsbedieningen voor de boot kunnen gebruikt worden voor verschillende toepassingen. Denk aan het bedienen van de boegschroef, ankerlier of verlichting. Met onze draadloze afstandsbedieningen wordt het nog gemakkelijker om de boot af te varen of aan te leggen. U kunt overal op uw boot gebruik maken van de afstandsbediening. Of u nu op het achterdek staat of op de punt. Wat als u de afstandsbediening in het water laat vallen? Geen probleem! Onze afstandsbedieningen zijn waterdicht en blijven drijven. Bij Bootmania vindt u afstandsbedieningen van 4 tot 12 knoppen. In onze webshop vindt u ook ontvangers voor verschillende toepassingen. 

4-LED alarminstrument voor de boot

Met onze 4-LED alarminstrumenten kunt u in één oogopslag zien of er problemen zijn met de accu, olie, temperatuur of motor. Net als op het dashboard van uw auto zal er een lampje branden wanneer er problemen zijn. U kunt zien waar het probleem ligt aan het vak waar het lampje brandt. Bij Bootmania vindt u ook alarmzoemers die geluid maken wanneer er een probleem is. Dan weet u zeker dat uw aandacht getrokken wordt. 

Ampèremeter en voltmeter voor de boot

Ampère- en voltmeters zijn handige meetinstrumenten voor aan boord. Met een ampèremeter kunt u zien wat de sterkte van de elektrische stroom is. Dit wordt gemeten in ampère. Een voltmeter gebruikt u om de elektrische spanning (in volt) te meten. Onze ampèremeters hebben een meetbereik van 30 en 60 ampère. Onze voltmeters hebben een meetbereik van 8 tot 16 volt en van 18 tot 32 volt. Let er dus goed op welke ampère- en voltmeter u aanschaft voor uw elektra. 

Tankmeter voor de boot

Een buisvlotter wordt gebruikt in combinatie met een watermeter of brandstofmeter. Hiermee kunt u het water- of brandstofniveau meten in de tank. In onze webshop vindt u buisvlotters van verschillende afmetingen. Let op! Het is belangrijk dat u de juiste lengte voor uw buisvlotter aanschaft. Buisvlotters kunnen namelijk niet ingekort worden. Heeft u vragen? Ons service team staat 24/7 voor u klaar in de live chat. Via onze webshop kunt u gemakkelijk uw buisvlotter voor de boot bestellen. 

Instrumenten toebehoren voor de boot

Bent u op zoek naar aansluitkabels voor uw ampère- of voltmeter? Of misschien een waarschuwingslampset? Bij Bootmania vindt u alle accessoires voor instrumenten op de boot. In deze categorie vindt u ook frontringen voor uw VDO instrumenten. Alles wat u nodig heeft om uw instrumenten compleet te maken vindt u bij Bootmania. Via onze online webshop kunt u snel en eenvoudig uw toebehoren voor instrumenten op de boot bestellen. 

Roerstandmeter voor de boot

Een roerstandmeter wordt gebruikt om de stand van het roer af te lezen. Deze meters worden ook wel roerstandaanwijzers of roerstandgevers genoemd. Met een roerstandmeter weet u of het roer nog in de juiste stand staat. Wanneer deze afwijkt moet het roer opnieuw uitgelijnd worden. Als u het roer niet opnieuw uitlijnt zal u niet in een rechte lijn varen terwijl het roer wel recht staat. Bij Bootmania vindt u zwarte en witte losse roerstandmeters van topmerken zoals VDO. Via onze online webshop kunt u eenvoudig uw roerstandmeter voor de boot bestellen. 

GPS snelheidsmeter voor de boot

Met een snelheidsmeter meet u de snelheid van uw boot ten opzichte van het aardoppervlak. Dit wordt de grondsnelheid genoemd. In onze webshop vindt u ook snelheidsmeters met ingebouwde GPS. Deze meters beschikken nog over meer functies naast het meten van de grondsnelheid: de grondkoers, afgelegde afstand en huidige tijd. De snelheidsmeters van VDO beschikken over een waterdichte frontplaat en dubbel glas. 

Vlotterschakelaar 12V en 24V voor de boot

Een vlotterschakelaar wordt in de watersport gebruikt om een bilge- of dompelpomp automatisch aan en uit te zetten. Wanneer het water een bepaald niveau heeft bereikt zal de vlotterschakelaar automatisch in- en uitgeschakeld worden. De vlotter houdt het waterpeil in de gaten waardoor het niveau nooit te hoog kan worden. Hiermee voorkomt u dat het water onopgemerkt blijft stijgen met alle gevolgen van dien. Bij Bootmania vindt u vlotterschakelaars van 12V en 24V voor de boot. Via onze webshop kunt u eenvoudig en snel uw vlotterschakelaar voor de boot bestellen. 

Watermeter voor drinkwater en vuilwater op de boot

Met een watermeter kunt u het waterniveau van uw vuilwater of drinkwater meten. Watergevers worden in de tank geplaatst om het waterniveau af te lezen. Met onze watermeters en -gevers weet u altijd of u genoeg drinkwater heeft en of uw vuilwatertank vol is. In onze webshop vindt u watergevers van VDO en Combi Noord in het zwart of wit. Wilt u een watermeter aanschaffen? Via onze webshop kunt u eenvoudig uw watermeter of watergever voor de boot bestellen.  

Service & contact

We staan 24/7 voor u klaar

Stel uw vraag direct online!

Chat met ons

Bezorgkosten

Nederland € 9,50

Belgie / Duitsland € 67,50

Snel advies nodig

Livechat op werkdagen van 09.00-21.00 uur

Stuur een e-mail (antwoord binnen 1 uur)

verkoop@bootmania.nl

Copyright © 2021 Bootmania BV