Hydraulisch stuursysteem voor de boot

Wij zien steeds meer mensen die afstappen van kabelbesturing naar hydraulische besturing van de boot. Met een hydraulisch stuursysteem kunt u de boot veel gemakkelijker besturen en blijft u ook beter op koers. Bij Bootmania vindt u alles wat u nodig heeft voor hydrauliek, zoals hydraulische olie, stuurpompen en toebehoren. Via onze online webshop kunt u gemakkelijk en snel uw hydrauliek voor de boot bestellen. 

Items 1-39 van 343

 1. ls hydr. besturing dubbel 2000 kgm klep
  LS Hydr. besturing Dubbel 2000 Kgm met klep
  Vraag offerte aan
  Levertijd: 4 weken
 2. ls hydr. besturing dubbel 1600 kgm klep
  LS Hydr. besturing Dubbel 1600 Kgm met klep
  Vraag offerte aan
  Levertijd: 4 weken
 3. ls hydr. besturing dubbel 840 kgmklep
  LS Hydr. besturing dubbel 840 Kgm+klep
  Vraag offerte aan
  Levertijd: 4 weken
Pagina
per pagina

Hydraulische olie voor de boot

Heeft u een hydraulisch stuursysteem aan boord of wilt u hydraulische besturing installeren? Dan heeft u onder andere hydrauliek olie nodig. Maar wat is hydrauliek olie precies? Hydraulische olie heeft een belangrijke eigenschap waardoor het een ideaal smeermiddel is voor hydraulische systemen. Hydrauliek olie heeft een dikke vloeibaarheid, ook wel hoge viscositeit genoemd. De viscositeit van hydrauliek olie wordt aangegeven in ISO VG. Temperatuur heeft invloed op de viscositeit van hydrauliek olie. Hoe hoger de temperatuur, hoe lager de viscositeit. De aanduiding ISO VG gaat daarom uit van 40°C. Bij Bootmania vindt u hydrauliek olie met een viscositeit van ISO VG 15 tot 46. Welke olie u nodig heeft hangt af van uw hydraulische besturing. In de artikelomschrijving vindt u wat de viscositeit van onze hydrauliek olie is. Via onze online webshop kunt u eenvoudig en snel uw hydrauliek olie voor de boot bestellen. 

Hydrauliek onderdelen voor de boot

Bij Bootmania vindt u alle toebehoren voor de installatie en montage van uw hydraulische stuursysteem aan boord. Zo vindt u onder andere hydrauliekslangen. De meeste mensen gebruiken leidingen voor hydraulische besturing op de boot. Hydrauliekleidingen kunnen namelijk beter tegen slijtage dan hydrauliekslangen. Hydrauliekslangen zijn daarentegen veel makkelijker te monteren en zijn veel korter in lengte dan leidingen. Maakt u gebruik van hydrauliekleidingen? Dan bent u ook bij Bootmania aan het juiste adres. In onze webshop vindt u naast hydrauliekslangen ook leiding koppelingen. Wij verkopen ook ander toebehoren zoals afdichtsets, schroefhulzen, cilinderogen en meer. Via onze online webshop kunt u eenvoudig en snel uw toebehoren voor uw hydraulische stuursysteem op de boot bestellen. 

Voordeel hydraulische besturing voor de boot

Wilt u uw kabelbesturing vervangen door hydraulische besturing of twijfelt u nog? Wij informeren u over alle voordelen van een hydraulisch stuursysteem aan boord! Bij kabelbesturing beschikt het stuursysteem van de boot over bedieningskabels. Wanneer u kabelbesturing heeft en het stuurwiel loslaat zult u merken dat het wiel automatisch weg draait. Met hydraulische besturing heeft u dit niet. Booteigenaren met hydraulische besturing noemen vooral als voordeel dat zij niet meer last hebben van het 'zware sturen'. U heeft veel minder krachtinspanning nodig om gericht te sturen. Een hydraulisch stuursysteem is ten opzichte van kabelbesturing veel meer betrouwbaar en vergt minder stuurcorrecties. Daarnaast heeft u veel minder onderhoud met een hydraulisch stuursysteem. Wij raden aan dat u de hydrauliek olie één keer in de twee jaar ververst. Verder is het belangrijk om te controleren op eventuele lekkage of slijtage. Wilt u overstappen naar hydraulische besturing? Bij Bootmania vindt u alles wat u nodig heeft voor een hydraulisch stuursysteem aan boord. In onze webshop vindt u niet alleen cilinders maar ook complete hydrauliek systemen. U kunt via onze online webshop eenvoudig en snel uw hydraulische besturing voor de boot bestellen. 

Hydraulische stuurpomp voor de boot

De stuurpomp is een belangrijk onderdeel van hydraulische besturing. Deze zorgt er namelijk voor dat de hydrauliek olie onder druk wordt gezet. Tussen de stuurpomp en de cilinder zit een hydrauliekslang of -leiding verbonden. Door deze leiding of slang stroomt de olie. Doordat de stuurpomp de olie onder druk zet kan de cilinder bewegen. Indien u een hydraulisch stuursysteem met enkele bediening wilt heeft u één stuurpomp nodig. Voor dubbele bediening heeft u twee stuurpompen nodig. Bij Bootmania vindt u diverse stuurpompen met of zonder terugslagklep. U kunt er zelf voor kiezen of u een terugslagklep wilt installeren. Indien u geen terugslagklep installeert kunt u toch enige roerdruk op het stuurwiel voelen. Met terugslagklep heeft u dit niet. Via onze online webshop kunt u eenvoudig en snel uw stuurpomp voor de boot bestellen. 

Service & contact

We staan 24/7 voor u klaar

Stel uw vraag direct online!

Chat met ons

Bezorgkosten

Nederland € 9,50

Belgie / Duitsland € 67,50

Snel advies nodig

Livechat op werkdagen van 09.00-21.00 uur

Stuur een e-mail (antwoord binnen 1 uur)

verkoop@bootmania.nl

Copyright © 2021 Bootmania BV