Stroom op de boot

Naast de bekabeling en installatie van uw elektra zijn er nog een aantal dingen die u nodig heeft voor stroom aan boord. Bij Bootmania bent u aan het juiste adres! In onze webshop vindt u alles wat u nodig heeft voor stroomvoorziening op de boot. Van accu's tot generatoren.  

Items 157-195 van 1140

Pagina
per pagina

Stroom aan boord Victron

Bij Bootmania vindt u al uw favoriete producten van Victron. Zo vindt u omvormers voor het omzetten van gelijkstroom (DC) naar wisselspanning (AC). Wij verkopen ook accu's en acculaders van Victron. Alle accu accessoires die u nodig heeft vindt u in één categorie. Naast onze accessoires van Victron vindt u ook Victron kabels en interfaces voor stroomvoorziening op de boot. Bent u op zoek naar een duurzame en milieuvriendelijke manier voor het opwekken van stroom? In onze webshop vindt u zelfs zonnepanelen voor de boot. 

Boot dynamo en generator voor stroomvoorziening

Dynamo's en generatoren worden gebruikt voor het omzetten van mechanische energie naar elektrische energie. Het verschil tussen dynamo's en generatoren is dat een dynamo stroom opwekt tijdens het lopen van de motor en een generator wanneer de boot stil ligt. Wanneer u bijvoorbeeld voor anker ligt kan een generator de boot van stroom voorzien. In onze webshop vindt u generatoren van topmerken zoals Fischer Panda en Westerbeke. Wanneer de motor juist loopt kan de dynamo de boot van stroom voorzien. Doordat de motor draait, draait de dynamo mee waardoor er stroom opgewekt wordt. Bij Bootmania vindt u ook diverse dynamo's voor de boot. 

Stroom veiligheid op de boot

Als u op een veilige en duurzame manier de stroom aan boord wilt bewaken zijn er een aantal dingen waar u aan moet denken. Veel mensen hebben nog nooit van een galvanische isolator gehoord. Deze isolatoren, ook wel corrosiestoppers genoemd, voorkomen elektrolytische corrosie. Deze corrosie kan ontstaan door spanningsverschillen tussen aarde en water. Een andere tip die wij u kunnen geven is het aanschaffen van een laadregelaar. Als u zonnepannelen op de boot heeft voorkomt een laadregelaar dat de accu over- of onderladen wordt. Weet u niet precies wat u nodig heeft voor stroomvoorziening aan boord? Met onze powerpacks heeft u alles wat u nodig heeft in één aankopen. 

Service & contact

We staan 24/7 voor u klaar

Stel uw vraag direct online!

Chat met ons

Bezorgkosten

Nederland € 9,50

Belgie / Duitsland € 67,50

Snel advies nodig

Livechat op werkdagen van 09.00-21.00 uur

Stuur een e-mail (antwoord binnen 1 uur)

verkoop@bootmania.nl

Copyright © 2021 Bootmania BV